Surnadal så ut til å tilrive seg et lite overtak i begynnelsen av kampen. Heimelaget stoppet Sunndal høyt og fikk flere overganger på sin venstre side, men det blei aldri farlig foran mål. Sunndal stoppet alt innenfor 16 meteren.

- Vi begynte lett for å få kampen inn i vårt spor og få satt forsvaret, sier Sunndaltrener Torgeir Ruud Ramsli.

Han er svært fornøyd med kampen som tross sluttsifrene var ganske jamnspilt store deler av kampen. Men etter 25 minutter av første fikk Sunndal et lite overtak.

Det var etter 32 minutter Sunndals første skåring kom. En døball inn foran mål der Vegard Furu Øie får stå umarkert og stryre ballen inn med hodet bak en ellers god Surnadalkeeper Mattis Fiske.

- Utilgivelig å få det dødballmålet i mot i første, slikt skal vi bare ikke spille, sier Webjørn Holten trener for Surnadal.

Etter at Sunndal fikk måplet fortsatte de å presse. Mye skjedde på deres høyre side der Erik Ruud Ramsli var rask og sprang seg til flere innlegg fra dødlinja, men Surnadal red av stormen.

I andre omgang kom Surnadal tilbake. De skapte flere sjanser etter dødballer, men ballen ville ikke i mål. Sunndals andre mål kom i en god peripode for Surnadal. Sunndal brøt et angrep og sendte en løpeball opp mot Erik Ruud Ramsli som kom seg ned til sidelinja og fikk lagt inn til en umarkert Chrisander Nyland som enkelt kunne sette ballen i mål.

- Vi vinner fortjent til slutt, sier Torgeir Ruud Ramsli.

Det hjalp ikke at Surndal hever seg i slutten av andre omgang., De får ikke omsatt sjanser i mål. Og Sunndal vinner lokalderbyet med 300 tilskuere på tribunen i et nydelig sommervær.

- Sunndal vant fortjent, innrømmer Webjørn Holten.