Sunndal har tatt 13 av 21 mulige poeng etter at en tredjedel av sesongen i 4. divisjon er spilt. Det er bak skjema, innrømmer trener Torgeir Ruud Ramsli. Årets utgave av 4. divisjon, som så langt har vist at «topplagene skal få kjempe hardt for poengene mot de antatt svakere lagene», har ikke overrasket han.

– Nei, det er jeg ikke så veldig overrasket over. Men jeg er veldig overrasket over at vi tapte mot Elnesvågen. Hadde vi vunnet den, hadde starten vært Ok. Så vi er et par poeng bak skjema kan du si. At vi tapte en bortekamp mot Vestnes Varfjell, det kan skje. Men vi kan ikke tape mot de aller dårligste lagene. Sånn sett er vi vel litt bak skjema, sier Ruud Ramsli.

– Men jeg synes likevel at de kampene vi har spilt, både mot AK, mot Tomrefjord, i dag mot Eide, mot KFK i cupen, som er de andre lagene i toppen, så synes jeg... Og Surnadal borte, at vi på en måte viser at vi har et gir som de andre lagene ikke har. Det sier vel folk som... Ja, som har litt greie på fotball da, folk som jeg har tillit til og snakker med. Og det er derfor jeg har sagt at vi bør gå for å vinne serien, for vi har det giret, men det må vi liksom få frem hver gang. Det blir ikke av seg selv.

Jevn 4. divisjon

Etter 2-2 og poengdeling hjemme mot Eide/Omegn, ligger Sunndal på en femteplass i 4. divisjon, med 13 poeng. Avstanden opp til serieleder Tomrefjord, som slo Malmefjorden/Ekko/Aureosen 2-0 i sin kamp denne serierunden, er på fem poeng. Samtidig er det kun ett poeng opp til KFK på andreplass.

Og så var det denne 4. divisjon - årets utgave av 4. divisjon - som har vist at selv Sunndal og KFK, de to forhåndsspådde topplagene, skal få kjempe hardt for poengene denne sesongen; Sunndal har tapt for både Elnesvågen og Vestnes Varfjell allerede denne sesongen – KFK har spilt uavgjort mot Vestnes Varfjell og Malmefjorden/Ekko/Aureosen. Ledende Tomrefjord har vunnet over KFK, men tapt for Sunndal. Og AK, som selv har som mål om å vinne divisjonen denne sesongen, står med kun sju poeng etter seks kamper. Sist runde ble det 0-7-tap for nyopprykkede Åndalsnes.

Ruud Ramsli spår en jevn kamp om topplasseringene utover i sesongen.

– Tomrefjord har kanskje fått en liten luke, men det er ikke mer enn at de taper en kamp og de andre lagene bak vinner, så er det jo helt potte tett igjen. Tomrefjord, KFK, Eide og Sunndal, kanskje. Det blir tydeligvis jevnt helt inn. Men jeg tror at hvis vi har kontakt med toppen etter vårsesongen, så tror jeg vi skal bli meget farlig på høsten, sier han.

Første omgang under pari

Sunndal jaktet sin tredje strake seier i 4. divisjon, og sin sjette strake seier over Eide/Omegn. I stedet var det gjestene som fikk en best mulig start på kampen. Etter et stolpeskudd i åpningsminuttene, sendte Nikolay Bruseth Eide/Omegn i ledelsen etter pasning fra tidligere Eide-spiller, Kevin Dyrhaug.

– Dessverre, så er det slike ting som skjer. Det er selvsagt tungt for Kevin, men han fikk full oppbacking av lagkameratene sine i pausen. Sånn er det, i dag var det han som gjorde en feil, neste gang er det noen andre. Vi er et lag som jobber for hverandre, og som prøver å backe opp hvis noen av oss er uheldig. Det lever vi fint med. Kevin er en ung gutt, som kommer tilbake. Han skal spille mange kamper, sier trener Ruud Ramsli.

Erik Ruud Ramsli utlignet for Sunndal på overtid i første omgang. Lars Emil Johannessen Flakk slo innlegget til Ruud Ramsli, som fra tre meter satte ballen i mål.

Sunndal spilte en første omgang under pari, men var likevel bedre enn gjestene fra Eide, mener trener Ruud Ramsli. I andre omgang dominerte Sunndal kampen og skapte flere store målsjanser. Men igjen, denne gang ti minutter før slutt, gikk gjestene opp i ledelsen. Målscorer var Ruben Slutås Toven, som fem minutter senere også fikk sitt andre gule kort, og dermed rødt, for å ha sparket bort ballen i frustrasjon. På det påfølgende frisparket headet Sondre Eide  Blikås ballen i eget nett og til 2-2.

Nærmest et seiersmål kom Chrisander Nyland for Sunndal i sluttminuttene, med et skudd i tverrliggeren.

– Det jeg er fornøyd med... Vi gjør jo det vi blir enige om i pausen, å sette trøkk på de, for å vinne matchen, ballen er jo stort sett på deres banehalvdel. Har ikke så veldig mange store muligheter, men vi har mange situasjoner i feltet og en drøss med cornere. Mistet nesten tellingen til slutt. Men det var litt sånn i dag, litt stang ut. Neste gang får vi håpe den går inn, sier Ruud Ramsli om forvandlingen i andre omgang.