Surnadal/Søya/Todalen var nær poeng i nabooppgjøret mot Sunndal mandag. Søndag, i oppgjøret mot hjemmesterke Herd, var de ikke i nærheten.

– Det nytter ikke å sammenligne med alle sammen, men det var vel kanskje en av de dårligste vi har gjort. Jeg vet ikke. Det er vanskelig å si. Det kan hende vi møtte et godt lag. Ja, de er nok et av de beste lagene, jeg tror nok det, svarer Surnadal-trener Henrik Aasbø på spørsmål om hvordan han ville sammenligne denne kampen med de foregående.

Herd ledet 2-0 allerede etter et kvarters spill på Amfi Moan stadion. Det resultatet sto seg også til pause.

I andre omgang kom det ytterligere fire scoringer fra hjemmelaget før Marte Næss fikk satt inn en trøstescoring for Surnadal fem minutter før slutt.

– Resultatet sier vel det meste tror jeg, sier en skuffet Aasbø.

– Det meldes om stor Herd-dominans?

– Ja. Det var igrunn det. Vi var ikke gode nok, sier han.

Ett poeng på de fem første kampene og tabellbunn. Neste helg venter Byåsen 2 på Syltøran, før kampene mot topplagene kommer tett; Trondheims-Ørn 2 (b), Molde (h) og Fortuna Ålesund (h). Surnadal trenger sårt poeng.

– Tenker vel egentlig at vi må prøve å ta poeng i neste kamp. Det er vel så langt jeg tenker nå. Vi trenger de sårt, sier Aasbø.

– Jeg tenker vel ikke lenger enn at vi bare må prøve igjen til neste kamp, og ta poeng. Hvert tap lever jo sitt eget liv, er du god nok så får du stort sett poeng, og er du ikke god nok så får du ikke poeng.