- Men det gjør han jo vanligvis også her på Kleiva, sa Henning Sommerro da han åpnet Kleivakvelden lørdag.

Et nydelig forsommervær satte en fin ramme rundt denne 24. kvelden i rekken. Folk hadde strømmet til. Det var fullt på diktartunet og på tuene rundt. Og publikum gikk som vanlig ikke skuffet derfra.

Programmet var bra. 120 årsdagen til Hans Hyldbakk til ære blei det litt mer tonsatte Hyldbakkdikt denne kvelden enn andre kvelder. Jubilanten fikk en fin hyllest og publikum likte det de fikk servert.

Perikom og Paring var første par ut. Deretter var det dikt fra små diktere, tuba og korps, dikter, Kleivapris og til slutt Ida Jenshus. Innimellom dette sto Henning Sommerro og John Pål Indreberg for underholdningen. Indrebergs vers handlet i år mye om skjenking i lobbybaren på Thon hotell Surnadal og Holger Skei og familien.

- Jeg spurte i resepsjonen på hotellet om jeg fikk meg en øl, men de sa kom tilbake på mandag. Så mye for skjenkeløyve, sa Indreberg.

Det var Else Brandvoll Andresen som fikk årets Kleivapris. En velfortjent utmerkelse til en energibombe av ei dame. Tidligere kommunal- og fylkespolitiker med verv som varaordfører. Hun er Rotarianer og jobber nå frivillig gjennom Surnadal Folkeakademi med å integrere flyktninger. Hun er også øvingskjørelærer for dem.

- Dette er en ære. Jeg er rett og slett rørt, sa Andresen da hun hadde mottatt prisen.

Det var politimester i Møre og Romsdal Ingar Bøen som delte ut prisen. Det var hans første Kleivakveld og Bøen tror ikke de finnes maken til kulturarrangement i fylket.

- Det tror jeg du har mye av æren for Henning Sommerro. Se jeg husker navnet ditt, sa Ingar Bøen til Henning Sommerro, Sommerro kom nemlig ikke på navnet til politimesteren da han skulle introdusere ham.

Forfattar Ove Røsbak var et kapittel for seg. Med sin parodi av Jan Erik Vold, dassdikt, dikt til Hyldbakk og hyllest til Louis Armstrong og Hans Børli var han et fornøyelig skue på scenen.

Tubaist Øystein Baadsvik tok publikum med på en musikalsk opplevelse de ikke trodde var mulig med en tuba, alene og sammen med Surnadal Hornmusikk.

- Hans Hyldbakk elsket korpsmusikk, kunne Sommerro fortelle.

- Dere har et fantastisk musikkorps, sa Baadsvik.

Ida Jenshus fikk æren av å være siste artist på scenen før avslutninga. Hun er stor popstjerne med særegne sanger som kleivapublikummet satte stor pris på.

Etter at John Pål Indreberg hadde minnet på om at det blir Kleivakveld også neste år, avsluttet han og Henning Sommerro kvelden med Vårsøg.