Sunndal – Byåsen KF 2 6-1

– Det som betyr noe er seieren, og så betyr det jo litt det som er bakom seieren. Ikke nødvendigvis alle målene, men det er klart det er artig at de scorer mål. De skapte mange sjanser og var meget dyktig. Mye godt spill, sier Sunndal-trener Bjarne Volden.

Han mener han aldri har sett Sunndal spille en bedre kamp.

– Det jeg kan si, som jeg er meget godt fornøyd med, det er jo det kollektive, begge veiene, både defensivt og offensivt. Og jeg har vel aldri sett de spille så bra tidligere. Men det begynner å gi litt frukter, tror jeg. Og så handler det veldig om det oppe i hodet, sier han.

Seks poeng på en uke

Med 6-1 over Byåsen 2 kan Sunndal se tilbake på en fin uke. Mandag tok laget sine første poeng for sesongen i seieren over Surnadal/Søya/Todalen. Søndag ble Byåsens andrelag flere numre for små. Trondheimslaget måtte også spille med ni spillere mot slutten av kampen.

Kampens spiller var utvilsomt Ingrid Holmeide Vangen med tre mål og hat trick. Mari Berset Lien, Oda Solheim Johnsen og Ida Sæter tegnet seg også på scoringslisten i det som ble en målfest på eget gress.

Det har ikke akkurat vært en vane for Sunndal å score seks mål i en kamp i 2. divisjon de siste årene. Sist gang det skjedde, var mot Stryn i 2014 (8-0).

– Vi har ligget på tre, fire mål på det meste. Men det er mange gode prestasjoner som gjør det. Og Byåsen, når de blir redusert så mye som de gjør, så gir det jo større muligheter for oss, sier Volden.

Tøft kampprogram venter

Seieren flytter Sunndal opp på en sjetteplass i 2. divisjon, med seks poeng etter fem kamper. Fire kamper gjenstår før sommerpausen. Sunndal skal møte Molde (b), KIL/Hemne (h),  Orkanger (b) og Herd (h). Derfor er de seks poengene gode å ha med seg inn mot innspurten av vårsesongen.

– Den blir tøff den. Man må kjempe om alle poengene. De seks poengene vi har fått, er god å ha med seg. Men det kan fort bli tøft, sier Volden.