Tre lag, to fra Surnadal og ett fra Rindal konkurrerte. Surnadal gikk av med seieren etter en spennende siste omgang der de vant med 4 – 3.

Her var det full innsats fra første slag. Spillerne satt på hver sin halvdel av banen. Hver omgang var på 15 minutter. Ballen suste fra den ene spilleren tilden andre. Kampleder Conny Hubner presenterte spillerne før hver kamp, og hun hadde det travelt med å få spillerne til å holde seg til reglene. For her reiste noen av deltakerne seg fra stolen, og det var ikke lov. På hver side var det to målvakter. De jobbet intenst for at det ikke skulle bli mål. Konkurranseinstinktet ser ut til å være like sterkt om folk er 75 eller 25 år.

Spilleglede og kamprop

Begge lagene, Bårdshaug ballklubb og Rindal bandy, hadde kamprop. Fra Surnadal lød det: BBK, vi er rå. Vi er vanskelig å slå! Og fra Rindal var det ikke dårligere: Rindal bandy, hei og hå. Oss skal slå dem, vent og sjå!

Surnadal stilte med to lag, rød og blå, der begge lagene hadde blå skjorter. Rindal stilte i gult. I første kamp spilte Surnadal rød mot Rindal, og de gjorde det godt med resultatet 8 – 3. Så stilte Surnadal blå mot de røde. Da viste det seg at de blå vant med 8 – 3. Så spilte Rindal mot de blå. Da ble resultatet 4 – 4. Før finalen hadde altså surnadalslagene tre poeng (seier og tap) og fire poeng (seier og uavgjort) mot Rindal med bare ett (uavgjort). Men reglene var slik et to lag fra en kommune ikke kunne spille finale. Dermed ble det Surnadal blå mot Rindal. Etter en spennende finale vant altså Surnadal.

God service

Underveis var det ivrige tilhengere fra begge leirer som gav tilrop. Noen stilte med dusker, og andre hadde plakater. Humøret var på topp, og lydnivået var høyt. Sommerværet ute gjorde at temperaturen ikke bare i spillet, men også i rommet var ganske høy. Kjøkkenet på sjukeheimen sørget for kald drikke både til deltakere og publikum. I tillegg var det servering av sveler og kaffe til de som ønsket det.

Dette var fjerde året at turneringen ble arrangert. Halsa har vært med de foregående årene, men måtte melde forfall i år. De kommer nok sterkt tilbake neste år. I fjor vant Surnadal pokal til odel og eie etter tre seire. I år fikk Surnadal første napp i ny pokal. Den ble delt ut av varaordfører Helge Røv.

Conny Huber er fysioterapeut i Surnadal.

- Vi har holdt på lenge, og vi trener hver fredag, sier hun. Dette fyller på med energi. Og turneringen og konkurransen er noe å trene mot gjennom året.

Fra Rindal er fysioterapeut Mildrid Kattem Aune trener. Her er det i slutten av stoltrimmen hver tirsdag at treningen pågår. Da bruker de det siste kvarteret til bandytrening.

- Dette var moro, sa hun. Vi er kjempefornøyde selv om vi ikke seiret. Vi møtes igjen neste år.

Begge damene sendte en stor takk til køkkenet ved Albert Brouwer og teamet hans som sponset mat til alle deltakerne for fjerde gang. Rindal hadde også med blomster til arrangøren.