Det var beskjeden Jan Børge Silseth sendte Eidsvåg sine 14-årige cuphelter av gårde til medaljeutdelinga med etter strålende innsats i finalekampen mot Rival. Samtidig presiserte han at laget hadde kjempet veldig godt gjennom hele turneringa og at bare det å få spille finale mot et så godt lag som Rival må oppleves som en ren bonus.

Kampen startet, ikke uventet, med et vedvarende Rival-press i medvinden – men Eidsvåg var absolutt med på notene. Etter tre minutters spill ble det 1-0-ledelse til Rival etterfulgt av et stangskudd to minutter senere. Eidsvåg forsvarte seg svært godt, og de lyktes godt med å ta brodden av motstanderne.

I pausen oppfordret Jan Børge Eidsvåg-spillerne å benytte seg av medvinden og gjerne fyre av noen langskudd om mulighetene bød seg.

– Klarer vi det, spurte, Jan Børge.

–  Ja!!! var det enstemmige svaret.

Andreomgangen startet med Rival-ledelse etter tre minutter etterfulgt av et stangskudd fra samme lag. Eidsvåg på sin side fulgte deretter opp med et flott innlegg fra venstre ved lagkaptein Sondre Dyvik, men dette ble resultatløst. Så 13 minutter ut i andreomgangen utliknet Tommy Nesset for Eidsvåg, og resultatet etter ordinær tid ble dermed 1-1.

Deretter skulle det i utgangspunktet spilles to ekstraomganger à fem minutter, men allerede etter 33 sekunder scoret Rival, og dermed var kampen avgjort. Dermed ble det førsteplass til dem og andreplass til Eidsvåg, noe også de sistnevnte alt i alt kan si seg veldig godt fornøyd med.