Nordøyvegen kan bli veldig vanskelig å få bygd. Anbudet viser en kostnadssprekk på en milliard kroner. Dette til tross for at fagfolk fire ganger har gjennomregnet prosjektet for å få en realistisk kostnad.

– Med denne kostnadssprekken skal det bli vanskelig å få bygd Nordøyvegen, sjøl om den er godt finansiert. Om det er slik markedsprisene viser seg å være for framtida vil det bli vanskelig å få gjennomført mange samferdselsprosjekt, sier leder Kristin Sørheim (Sp) i fylkets samferdselsutvalg.

Blir ikke Nordøyvegen bygd skulle en tro det ble penger å bruke til andre samferdselsprosjekter, deriblant Todalsfjordprosjektet. Så enkelt er det ikke, mener Sørheim. Hun peker på rekka av samferdselsprosjekter som står i kø på veg, fergekaier og tunnelsikring og som hvert år blir skjøvet til side. Fylkeskommunen har pådratt seg stor gjeld på skolebygg i byene og tunellsikringsprosjekter, sier Sørheim, ikke samferdselsutbygging.

– Det er en enorm underfinansiering til veger og fergedrift fra Stortingets side, sier Sørheim.

Når det gjelder gjennomføring av Todalsfjordprosjektet er hun forsiktig optimist. Akkurat nå utarbeider vegvesenet reguleringsplanene. Arbeidet er finansiert og pågår ut i neste år. Fylkesutvalget bestemte på møtet denne uka å sette av 25 millioner kroner til videre planlegging av prosjektet i samferdselsplanen. Kampen om å få pengene inn på budsjettet starter i høst. Da starter også et arbeid med å skrive en prinsippsak til Stortinget om 40 års bompengeinnkreving på ferjeavløsningsprosjekter. Fylkeskommunen ønsker å ha med seg andre fylkeskommuner i samme situasjon på prinsippsøknaden. Flere fylkeskommuner mener at når en får ferjeavløsningsmidler i 40 år for å erstatte ferger med bru og/eller tunnel bør en kunne kreve bompenger for samme periode.

– Om Todalsfjordprosjektet skal kunne realiseres er vi avhengig av at det er fullfinansiert, sier Sørheim.

Prinsippsøknad

Todalsfjordprosjektet er estimert til å koste 2,5 milliarder kroner. Dette tallet kan nok vise seg å trenge en justering etter hvert. I den foreløpige kalkylen ligger det inne et lånebehov på en milliard kroner. Lånebehovet forsvinner om prosjektet får kreve bompenger i 40 år i stedet for 20 som er bestemmelsen per i dag. Å få denne utvida muligheten til bompengeinnkreving har vært tatt opp med stortings- og regjeringspolitikere en rekke ganger av lokal- og fylkespolitikere. Ennå har det ikke gitt resultat.

– Utvidet bompengeinnkreving på ferjeavløsningsprosjekt blei tatt opp fra vår side med Transportkommiteen på Stortinget nylig, men det ser ut til at vi må sende en prinsippsøknad, sier Sørheim.

Står og faller på bompenger

Fylkespolitiker Tove Lise Torve (Ap) er enig med politikerkollega Sørheim i viktigheten av å få utvida bompengefinansiering. Som vara til Stortinget ser hun at den politiske påvirkning som har vært kjørt det siste året mot sentrale politikere begynner å gi virkning. Flere og flere stortings- og regjeringspolitikere synes dette er en god ide. Torve understreker også viktigheten å få kommuneplanen med konseptvalg ferdig og vedtatt før utgangen av 2019. Dette for å få grunnlag for gode kalkyler for prosjektet videre.

– Todalsfjordprosjektet står nok og faller på forlenget bompengefinansiering. Å gi mulighet for dette er god distriktspolitikk, sier Torve.