(Sunndal – Kristiansund FK 2-2) Sunndal hadde nærmest full kontroll på Kristiansund FK i 60 minutter, men så fikk Pa Ousman Jammeh, ut av intet, pirket inn reduseringen for gjestene. 2-1-scoringen gjorde noe med hjemmelaget – som om de sluttet å spille, som om de bare ventet på at dommeren skulle blåse av kampen. Og ett minutt før slutt reddet innbytter Ronny Svanemsli ett poeng for tabellederen.

– Det føles jo litt unødvendig, jeg må innrømme det. Men jeg synes egentlig at vi har oss selv å takke, for vi gir vekk to veldig billige mål. Jeg snakket litt med guttene i garderoben etterpå, og de er jo veldig skuffet. Men det er som jeg har sagt hele tiden, siden jeg ble trener, at det er det her vi må bli bedre på hvis vi skal vinne serien; avgjøre de jevne kampene om vi skal rykke opp - og hvis vi skal ta poeng om vi eventuelt rykker opp. Da blir det et litt tøffere klima og da blir det slike type kamper hele tiden. Og da må vi lære oss det. Når det gjenstår fem minutter, og vi leder med ett mål, så handler det om å være klok; holde buret rent, renske unna i egen boks og ta litt vare på ballen når vi har den selv, slik at vi får ryddet unna litt press. Vi har noen fete overgangsmuligheter som vi roter vekk, sier Sunndal-trener Torgeir Ruud Ramsli.

Sunndal-dominans

Det startet lovende for Sunndal da Erik Ruud Ramsli lobbet inn 1-0 etter ca. 30 minutter. Scoringen måtte til slutt komme. For hjemmelaget nærmet seg stadig mot slutten av første omgang. Den første store muligheten kom ved Vegard Furu Øie. Midtstopperens frispark gikk først rett i KFK-muren, men på returen fikk han bedre treff. Skuddet var hardt, og det var så vidt keeper fikk slått ballen over mål. Like etter skjøt Eivind Lervik én meter til side for mål fra skrått hold. Da hadde det gått ca. 29 minutter av kampen. Gjestene hadde enda ikke produsert en ordentlig målsjanse.

Chrisander Nyland og Sunndal fortsatte i det samme sporet etter pause. Det var spilt kun ett minutt av andre omgang da Nyland «kranglet» inn 2-0. En lang ball ble slått opp mot angriperen, som vant en duell med tre KFK-spillere og iskaldt trillet ballen til høyre for keeper.

Svake 25 minutter

Sunndal ledet 2-0 - uten at det sprudlet offensivt. Men bakover hadde de kontroll på det gjestene kom med. Det måtte en litt heldig, men dyktig Pa Ousman Jammeh til for å skape spenning i toppkampen. KFKs toppscorer fikk slutt pirket inn utligningen fra kort hold drøye 25 minutter før slutt. Og plutselig var det gjestene som fikk lov til å trille ball på Sande. Sunndal ble spilt lavt i banen. De traff heller ikke på oppspillene mot Nyland, Ruud Ramsli og innbytter Erik Rudi.

I stedet skulle gjestene fra Kristiansund stjele med seg ett poeng fra Sande. Ett minutt før slutt slo målscorer Ousman Jammeh inn mot innbytter Ronny Svanemsli, som fikk satt inn 2-2 alene med Sunndal-keeper Ronny Mikkelsen Sletnes.

Noe skjedde med Sunndal etter Kristiansunds reduseringsmål.

– Jeg synes egentlig den forvandlingen skjer når de får 2-1. Og den scoringen synes jeg er veldig billig. Jeg trodde egentlig situasjonen var over, men så plutselig var han gjennom og fikk pirket den i mål. Og da blir vi litt engstelige, synes jeg. Da slutter vi å spille og lar de få initiativet i kampen, sier trener Ruud Ramsli.