I fravær av de to siste års vinner Ebrahim Abdulaziz var det duket for seier til en ny Strindheim-løper. Haben Brhane skulle vise seg å være en verdig arvtaker i så måte. Han løp lett og uanstrengt inn til en soleklar bestetid – men løyperekorden fra 2016 overlevde også denne gangen. Årets vinner innrømmer at han i forkant hadde ambisjoner om å forsøke seg på løyperekorden, men at det skulle vise seg at det ikke lyktes han å slå den i denne omgang.

På andreplass fulgte den meritterte skiorienteringsløperen Lars Moholdt fra Rindal IL. Deretter fulgte overraskelsmannen Bersven Røkkum fra Ålvundfjord. At den gode Røkkum viser god form er ingen bombe – men at han klarer å hevde seg på en så overbevisende måte i et slikt løp uten spesialtrening er intet mindre enn oppsiktsvekkende.

– Du stiller kanskje i Olsokløpet på Ålvundeid også nå? spurte Drivas utsendte.

– Så langt har jeg ikke tenkt, svarer Røkkum.

– Får se hvordan det klaffer i forhold til ferieavviklinga, legger han til.

Moholdt for sin del sier seg godt fornøyd med dagens gjennomkjøring.

– Dette er kanonbra trening, sier han. Og ikke minst er dette virkelig et flott arrangement, legger han til.

– Alltid moro å konkurrere når publikumsoppslutningen er så god som. Etter å ha bodd en periode i Finland har han nå flyttet tilbake til Rindal, og det første, store målet er utvilsomt VM i skiorientering i mars.

– Men heldigvis har jeg god tid til å prikke inn toppformen til da, avslutter Moholdt.

Dameklassen ble vunnet av Jorill Danielsen, som er bosatt i Ørland. Hun har slektninger både på mor- og farsida i Sunndal kommune, og en stolt bestefar, Johan Danielsen (89) var blant de mange frammøtte som så henne vinne.

Som vanlig ble det i forkant av Minneløpet også i år arrangert et barneløp. Også her var deltakelsen god og innsatsen stor fra første skritt. Stas er det også i dette løpet at de får løpe gjennom verksporten og tar en runde inne på verksområdet før de vender tilbake og avslutter med det samme oppløpet som de øvrige deltakerne.

Driva kommer tilbake med mer fra lørdagens vellykkede arrangement i vår papirutgave på onsdag.

Komplette resultatlister finnes på www.kapteindreyer.no