Damelaget til Surnadal/Søya/Todalen har så langt hatt en tung sesong sitt første år i damenes 2. divisjon. Fire poeng har det blitt på ni kamper. Mot Fortuna på heimebane ble det ikke flere poeng.

- Vi ser det er viktig for fortuna å rykke opp. De spiller oss litt ut i andre omgang, sier spillende trener Ingvild Berg.

Surnadal fikk en god start på kampen. Laget var hakket bedre enn Fortuna hele omganmgen og skapte flere gode sjanser. Hedda Åsbø, Thea Holten og Mari Gjul var farlig frampå, men uten å få ballen i mål.

- Vi må ta med oss den gode førsteomgangen fra denne kampen, sier Berg.

I andre omgang tok Fortuna over kommandoen. Bortelaget fikk to kjappe skåringer, tok over mer og mer av spillet og skåret både tre, fire og fem før de ga seg.

Surnadal hadde mer en nok med å forsvare seg. Men på grunn av sjukdom var det omrokkeringer i midtforsvaret som satte Surnadal ut av balanse.

Ballene heimelaget vant på egen halvdel blei sendt opp mot vingene, men Fortunaforsvaret stoppet de aller fleste forsøkene på kontring.

- Vi må heve bunn-nivået, men vi hadde gode perioder også i andre omgang, mener Berg.

Hun er spillende trener til klubben klarer å finne en erstatning for Henrik Aasbø som nettopp sluttet. I de kampene som kommer blir det svært viktig for Surndal å ta poeng om de skal ha sjanse til å klatre over nedrykksstreken.

- Vi hare spilt to kamper mot topplag nå med en god omgang i hver kamp. Nå kommer kampene mot bunnlagene der vi må ta poeng, så vi får riste av oss skuffelsen og lære av tøffe kamper, sier Berg.