Planen var opprinnelig å arrangere en gratis friluftskonsert nede på Prestneset, men på grunn av været ble denne flyttet inn i kufjøsen ved Nesset Prestegård. Senere på ettermiddagen ble den aller siste konserten holdt i Nesset Kirke.

Det ble en kjempefin familiekonsert i kufjøsen. Her ønsket Bjerkeset selv velkommen og en hes stemme tydet på at festivalsjefen også i år har fått kjørt seg. Han var derimot ikke mindre engasjert enn de foregående dagene og startet med å spille to nydelige melodier på sin saksofon sammen med sin gode venn Erik Fostervoll på trøorgel. Fostervoll som også er kantor i Nesset kommune fortsatte så med et nummer alene og fikk virkelig opp stemninga i det stappfulle lokalet med en utrolig festlig tolkning av «Jump» av Van Halen. Tror det var hakket før det begynte å ryke av trøorgelet her og Fostervoll sanket stor applaus og jubelrop.

Videre fortsatte Bjerkesets forlovede Risa Ambo med sin søster Miki, og sammen spilte de vakkert firehendig på piano. Nesset Menighets Barnekor fortsatte så programmet med mange flotte sanger, solo innslag og allsang. Dette er en gruppe barn som virkelig har etablert seg som et dyktig og gledespredende kor. Dirigent Marit Elisabeth Svensli og Erik Fostervoll, korets eminente pianist skal absolutt ha skryt for det.

Ida Elise Svensli viste at hun er en veldig talentfull vokalist med en nydelig vakker solosang, før to andre unge sangerinner gikk opp på scena. Søstrene Eline og Ragnhild Folden Istad har deltatt ved musikkfesten flere ganger tidligere og det var et meget gledelig gjensyn. De hadde med gitarist Håvar Svergja, og han og Ragnhild startet med et par sanger før Eline ble med. Da ble det virkelig gåsehud faktor og sammen på klassikeren «Freedom» imponerte de stort! Disse søstrene får vi garantert høre mer av. Så var det en liten pause før publikum fikk en flott korpskonsert av henholdsvis Nesset Musikkorps og Eresfjord Musikklag.

Kirkekonserten ble selve avslutningen på denne flotte festivalen og det ble atter en fantastisk musikalsk opptur. Ensemble Allegria med sine 23 strykere fylte kirken med nydelig musikk og publikum satt helt stille fra første tone og kunne nyte muligheten til å oppleve slikt her i den lokale kirka. Etter hvert satte Ole Christian Haagenrud, nå kjent som hele Nessets Ole Christian, seg ved flygelet og sammen med Allegria leverte han et vakkert stykke av Mozart.

Så entret også Ola Kvernberg podiet og sammen spilte de stykket «Meditasjon». Avslutningsnummeret ble filmusikk komponert av Kvernberg til filmen «Jag er vind» fra 2013. Som ønsket og forventet fikk også publikum et unikum av et ekstranummer. Flere ble rørte da Lars Petter Bjerkeset kom fram og sammen spilte hele denne fantastiske gruppen musikere «Vårsøg» av Henning Sommero. Dette ble en verdig avslutning på tidenes beste Nesset Musikkfest. Det er bare å takke og bukke, si «Vel blåst!» og glede seg til neste år!