– I år tenkte vi å gjøre en liten vri på Årets fjellrev-utdeling – og vi vil vektlegge næringsutvikling i randsonen av nasjonalparken vår noe sterkere. Slik innledet prisutdeler Tommy Fossum årets utdeling. – For årets vinner – eller vinnere – bistår folk som holder til på fjellet på så mange vis – året rundt, fortsatte han.

Ja, de bor på fjellet. Der driver de gård med de beste dyra for å holde kulturlandskapet vårt ved like. Og i livet på farmen deres har det også blitt kjekke unger.

Dessuten: Om en tomt skal graves, en vei skal sikres – og kanskje ikke minst veiene våre skal gjøres framkommelige, ikke minst på vinters tid, så er de der.

Hvis de ikke selv gjør det, så har de flere ansette som står på for bedriften. Og de gjør en kjempejobb. Det vet vi alle som trafikkerer på veiene i dette området. De er ærgjerrige og holder det de lover. Alltid.

Akkurat som fjellreven.

De to bor midt i naturen – og er engasjert i naturen og det som skjer i den. De har også engasjert seg i reiselivsfirmaet Visit Waterfalls.

De samarbeider tett om Jenstad Maskin AS, med forretningsadresse Gjøra, som ble kåret til årets gründerbedrift i Sunndal.

Jenstad Maskin AS har på kort tid blitt til en bedrift med sju ansatte. Ikke minst takket være at firmaet, blant annet, har fått en langsiktig kontrakt med en krevende aktør innenfor fagfeltet vegvedlikehold. Nå er de enda flere ansatte.

– Kjære alle sammen, på vegne av Gjæra Gjøra, vil jeg utrope Solveig og Eivind Jenstad som årets fjellrever, avsluttet Fossum til rungende applaus fra de mange frammøtte.