Rognskog var en av de bortimot 20, med stort og smått, som stilte til nyåpning av leirduebanen i Halsa i det gode sommerværet søndag ettermiddag.

Både Rognskog og JFF-leder Johnny Henden hadde gjerne sett at det kom noen flere til skytebanen for anledningen, men ordføreren tror kanskje at både godvær og modne molter med mer må ta skylda for at oppmøtet kanskje kunne vært litt bedre, og ikke nødvendigvis interessen for banen og skytingen.

– Jeg synes i alle fall at det er veldig bra at det er fart i Halsa Jeger og Fisk, dette er et bra aktivum i Halsa, sier han.

Ordføreren synes det har blitt et fint anlegg og sier han vet det ligger mye ærlig dugnadsinnsats bak, samt en god slump med penger.

– Dette er så bra det, at når jeg kommer meg tilbake til kontoret etter ferien skal jeg sørge for en sjekk på 3000 kroner til Halsa JFF for anlegget og innsatsen, lover han. – Det er ærlig fortjent!

Håper på økt interesse

For etter mange dugnadstimer – og også en betydelig økonomisk kostnad, har leirduebanen nå fått et skikkelig løft, med mer drenering, nytt standplassområde, ny elektronisk leirduekaster og hus til denne.

– Totalt med leirduekaster, materialer og masse har det vel kostet rundt 60 000 kroner i reine penger, forteller Henden. I tillegg har dugnadstimene vært mange.

– Har ikke nøyaktig tall på det akkurat her nå, men det dreier seg nok sikkert om bortimot 300 timer, mener han.

Nå håper Henden at mange vil bruke anlegget framover, unge som eldre.

– Med nytt anlegg, ny kaster og tilbud om trening og oppskyting på «bjønnbanen», håper vi å kunne øke skyteinteressen framover, sier han. Spesielt er unge skyteinteresserte veldig velkomne.

– Mye ungdom har tatt jegerprøven her i Halsa de siste åra og mange av disse er ivrige skyttere, så det er kjempebra, synes han. Ellers er det alltid plass til flere, her er alle velkomne.

Intet utstyrshysteri...

Ordføreren var spesielt invitert for å «nyåpne» anlegget ved å skyte de første skuddene på den nye banen. Og etter en prøverunde med rifla på bjønnfigurene først, tok han oppstilling med hagla og viste at han er rimelig treffsikker med denne også. Kun de første duene kom helskinnet fra det, men resten var ikke like heldige. Og den gode treffprosenten var det ikke topp moderne utstyr som «fikk skylda for».

– Denne hagla er vel det nyeste jaktvåpenet mitt, og den er vel over 30 år gammel, så det bekrefter i alle fall at det ikke er noe utstyrshysteri det jeg driver med, ler Rognskog.

Han forteller videre at det er mange år siden han var på rypejakt, men i yngre år husker han at han hang i hælene på bror sin og lærte det meste av ham.

– All naturkunnskap fikk jeg der. Og slik er det, jakt er bra på så mange måter. Man lærer ikke bare å jakte, en får også mye annen naturkunnskap. For eksempel lærer man om forvalting, og man blir miljøbevisst. Dette er en god sideeffekt av jakta, fastslår han.

Etterpå fikk alle som hadde lyst prøve seg både på bjønnfigurene og leirduene. Så med en eim av kruttlukt fra både hagler- og rifler, og med sjokoladekake, bakels og kaffe attåt, ble det en trivelig stund for de frammøtte i det gode sommerværet.