Eneboligen på Stormyra ble bygd egenhendig av en nederlender som ei stund bodde i Surnadal og jobbet som byggeleder i Surnadal kommune. Nederlederen fikk, til fleres undring, godkjenning og brukstillatelse på huset av Surnadal kommune.

Boligen ser flott ut både innvendig og utvendig og har en fin planløsning. Huset blei solgt da nederlenderen flyttet fra Surnadal.

Kjøperen oppdaget til sin store skrekk at huset ikke var i en slik teknisk stand at det var bebolig. Han reklamerte på kjøpet og eierskifteforsikringen dekket kjøpssummen og litt til.

Nå er det forsikringsselskapet som ønsker å selge huset. Prisen er satt til 450.000 kroner.

- Det selges stort sett til tomteverdi, sier megler Aleksander Faksvåg Talgø hos Notar.

Huset har ligget ute for salg i tre uker. Åtte har vært på visning. Både privatpersoner og entreprenører. Selger legger ikke skjul på noe. Alt som er funnet av feil og mangler på huset er nøye beskrevet i prospektet.

- Vi anbefaler ikke privatpersoner å kjøpe huset uten kyndig veiledning og hjelp, sier Talgø.

Huset har så mange mangler at megleren anslår det nok vil koste et par-tre millioner kroner å få huset i en slik stand at kommunen utsteder ny brukstillatelse.

- Huset kan også rives for å bygge nytt. Tomta og beliggenheten er bra, sier Talgø.

Den som kjøper huset vil få innredning av god kvalitet med på kjøpet som kan brukes på nytt om kjøper velger å rive.

- Om vi ikke får solgt huset så får vi se hva vi gjør, men jeg tror etter interessen så langt å dømme at det blir solgt, sier Talgø.