I helga dukket det opp 40-skilt på Fv 65 nedover høgskolebakken mot Øye skoleområde. Det vil si en forlengelse av den etablerte 40-sonen forbi Øye.

En telefon til Statens vegvesen viser at seksjonslederen i plan- og trafikkseksjonen ikke er klar over nedskiltingen. En telefon til lensmannskontoret viser at sommerleiren for taekwondo i Surnadal har søkt lensmannen om nedskilting i forbindelse med barneleiren denne uken og fått ja til det. Lensmannen kan i kraft av sin stilling godkjenne midlertidig nedskilting. Ved lensmannskontoret mener innsatsleder Anders Magne Ormset det er Mesta som på forespørsel har satt opp skiltene.

Etter å ha sett bilde av 40-skiltene opplyser seksjonsleder Lisbeth Smørholm i Statens vegvesen at skiltene varsler midlertidig fartsnedsettelse og ikke har noe med hennes seksjon å gjøre. Hun kan ikke se å ha blitt informert om nedsettelsen, men kan ikke utelukke at noen i seksjonen har blitt det.

- Det hadde vært fint å bli orientert om slike midlertidige nedsettelser av fart, sier hun.

Grunnen til den midlertidige fartsreduksjonen ned høkskolebakken er kryssing av vegen ved Brekkøya camping. Barna som skal på sommerleir på skoleområdet bor mange på campingen og må således krysse vegen morgen og ettermiddag. For å gjøre det sikrere for barna å krysse vegen er farta forbi campingen redusert.