Denne uka er det siste samling i Sommerleiren for Taekwon Do i Surnadal. Det er de minste barna som er samlet til ei uke med trening. Noen foreldre ser på ungene trene. Andre er litt mer rastløs av seg.

Dette er fanget opp av leirsjef Kjell Gunnar Polden. Han arrangerer derfor foreldretrening for dem som måtte ønske det. Og det er det mange som gjør. Gymsalen på folkehøgskolen er nesten full av treningskåte foreldre. De aller fleste med Taekwon do-bakgrunn, men også noen helt uten erfaring.

- Det er godt at vi foreldre får rørt oss lit også, sier Anne Rønnsberg fra Selbu.

Hun har tre barn med på leiren og hadde en ungdom med på forrige leir. Anne driver sjøl med Taekwon Do, men med unger som har vært på leir i Surnadal i fire år har hun ikke fåt prioritert å sjøl delta på voksenleir.

- Det blir nok om noen år når ungene blir større. Da kan vi prioritere å dra på leir sjøl, sier Anne.

Det er ikke bare mønster, slag og spark det trenes på når foreldrene får kyndig instruksjon av Kjell Gunnar Polden. Det blir også tid til alternativ trening for å få opp dampen. Litt god gammeldags swing. Det blir deltakerne i godt humør av og glede og gyldne øyeblikk er det Sommerleiren i Taekwon Do ønsker å skape.

- Det er godt å komme i siget fram mot en skal begynne på jobb. Foreldretreninga blir et friskt pust, sier Anne.