Stort sett alt som kan være feil med ett hus er feil med huset i Stormyra. Huset ble kjøpt, men kjøpet hevet da alle mangler kom for dagen. Forsikringselskapet ønsket å selge huset til tilnærmet tomteverdi.

Utsalgspris ble satt til 450.000 kroner. Anbefalingen fra takstmannen som laget skaderapport på huset er rive boligen. Derfor endte nok salgsprisen på en tredjedel av veiledende pris. Det kom inn bare ett bud, etter at vel åtte personer hadde vært på visning.

- Jeg kan ikke bekrefte noen salgspris, men den var under veiledende. Både selger og kjøper er fornøyd med prisen. For forsikringsselskapet var det om å gjøre å få solgt, forteller megler Aleksander Faksvåg Talgø hos Notar.

Etter det megleren erfarer ønsker kjøper å sette huset i stand. Fagfolk mener det meste av huset må rives for å bygges på nytt, men hvitevarer, kjøkken og våtromsmøbler er vel verdt å ta vare på.

Kjøperne bekrefter overfor Driva de kommer til å sette i stand huset. De sier de nå avdekker nøyaktig hva som må gjøres, men de sier det er snakk om en totalrenovering. Mye av huset må rives og bygges opp på nytt for å tilfredsstille dagens byggtekniske krav.

Kjøperne ønsker ikke å stå fram offentlig før kjøpet er tinglyst og offentlig gjennom eiendomsoverdragelser.

Eneboligen på Stormyra ble bygd egenhendig av en nederlender som ei stund bodde i Surnadal og jobbet som byggeleder i Surnadal kommune. Nederlederen fikk, til fleres undring, godkjenning og brukstillatelse på huset av Surnadal kommune.

Boligen ser flott ut både innvendig og utvendig og har en fin planløsning. Huset blei solgt da nederlenderen flyttet fra Surnadal.

Kjøperen oppdaget til sin store skrekk at huset ikke var i en slik teknisk stand at det var bebolig. Han reklamerte på kjøpet og eierskifteforsikringen dekket kjøpssummen og litt til.