Oppgjøret mellom Tomrefjord og Sunndal så, på papiret, ut til å bli en jevn, tett og tøff kamp mellom nummer en og to i 4. divisjon. I stedet vartet Torgeir Ruud Ramsli & co. opp med knusende 5-0 - og Tomrefjords største hjemmetap i 4. divisjon.

Sunndal og Tomrefjord hadde møtt hverandre to ganger tidligere i seriespill på Tomrefjord stadion siden sistnevnte kom opp fra 5. divisjon etter 2015-sesongen. I 2016 vant hjemmelaget 3-0, mens det endte 2-2 i 2017 - i fjor. Og da kom Sunndals utligningsmål fire minutter på overtid.

Tomrefjord sto med kun fem tap på 28 hjemmekamper i 4. divisjon, fordelt på 2016-, 2017- og 2018-sesongen, før møtet med Sunndal. Etter kampen kunne Sunndal juble for sin femte strake borteseier, og deres første trepoenger på Tomrefjord stadion, mens Tomrefjord måtte gå av banen etter sitt største hjemmetap siden opprykket til 4. divisjon.

Det var litt av en respons fra Sunndal-spillerne etter «bare» 1-1 hjemme mot Elnesvågen sist helg.

– Ja, det var det så absolutt. Det var en revansjelysten gjeng som var på banen. Det var voldsomt, det var kanskje litt mye. Neida, det var artig, det. Kjempeartig, sier Torgeir Ruud Ramsli.

Torske i gang

Sunndal-treneren har all grunn til å være fornøyd. Seks effektive minutter i første omgang avgjorde i realiteten toppkampen i Tomra. Hjemmelaget åpnet kampen best, og kunne ledet med både 1-0 og 2-0 etter åpningsminuttene. Det var før Vebjørn Bergem Sørheim bestemte seg for å «brenne» til, ballen i tverligger-inn, i det 18. minutt. Og kun minuttet etter dukket han opp – Tor Erik Torske – etter måneder på sidelinjen. Torskes første mål for sesongen var av den pene sorten, ifølge målscoreren selv.

– Det var et fint mål. Et lagmål. Jeg husker at det var et fint spill i forkant og så ender ballen opp på høyrekanten, jeg tror det var Erik Ruud Ramsli som slo inn flatt til meg, og så var det bare å sette foten på den. Men det var mer det med spillet i forkant som gjorde at det ble et fint mål, sier Torske.

Foten er bra igjen etter ankelbruddet. Formen er i ferd med å bli bedre. Og han spilte også kampen mot Elnesvågen sist runde. Torske har gått glipp av hele vårsesongen samt NM-kampen mot Kristiansund BK – hans tidligere klubb. Men nå er han tilbake.

– Ja, det var litt kjedelig å miste den (KBK-kampen), på en måte, samtidig som at det var litt greit, for det hadde kommet til å blitt litt rart. Det er aldri artig å være skadet som fotballspiller. Men guttene har jo gjort jobben, og leder tabellen uten at jeg har spilt et sekund. Det er jo et godt tegn. Men nå er jeg tilbake, sier han.

2-0 ble til 3-0 fire minutter etter Torskes scoring. Denne gang var Erling Farstad Fredriksen sist på ballen. Tomrefjord presset på for et reduseringsmål i andre omgang, men i stedet ble det kontret inn både 4-0 og 5-0 ved Sander Resell Grimelid og Petter Blekken Melkild.

Tror løpet er kjørt

Dermed er Sunndal fortsatt serieleder i 4. divisjon, nå fire poeng foran Tomrefjord og Eide/Omegn, som banket Træff 2 9-0 hjemme i Eide. Surnadal, som spiller hjemme mot Åndalsnes lørdag, kan gå opp på andreplass med seier og dermed være kun to poeng bak Sunndal. Åtte serierunder gjenstår.

– Det er fortsatt tidlig. Jeg regner med at Surnadal vinner i morgen (i dag, lørdag, journ.anm), og da er jo de bare to poeng bak igjen, sier Ruud Ramsli.

Men Tomrefjord-trener Gunnar Rune Eik tror laget hans spilte mot den kommende divisjonsmesteren.

– Jeg trodde Kristiansund FK kom til å bli en av de absolutt hardeste utfordrerne til opprykket, men slik som det har endt den serierunden her, og slik det ser ut fremover, så føler jeg meg ganske sikker på at Sunndal er det laget som mest sannsynlig kommer til å rykke opp. Det er mange poeng som skal deles ut, men jeg tror Sunndal kommer til å krige til seg den biten der, sier Tomrefjord-trener Gunnar Rune Eik.