- Vi hadde det gøy og spilte ball og da kommer resultatet, sier surnadaltrener Espen Vraalsen.

Det var ett helt nytt lag vi så mot Nardo. Surnadals damer i 2.divisjon lignet ett ekspresstog i kampen mot Nardo. En kamp Surnadal måtte vinne, og med seieren er Surnadal over nedrykksstreken.

- En nøkkelkamp, vi ønsker å holde oss i divisjonen, men vi må nullstille oss til neste kamp, sier Vraalsen.

Surnadal hadde bøttevis med sjanser allerede fra start i oppgjøret mot Nardo. Målene kom først fra det 30. minutt og utover, men da haglet det inn.

Først ut var Mari Gjul i det 32. minutt, før Thea Holten fulgte på i det 35. Så laget Mari Gjul hattrik med mål i det 39. og 42.minutt. Surnadal kunne gå til pause med en 4-0 ledelse.

Andre omgang var knapt sparket i gang før Mari Gjul igjen var frampå, og før det var gått 46 minutter sto det 5-0.

Etter dette roet det seg ned med skåringer, men Surnadal hadde full kontroll på kampen. De sto høyt og brøt Nardos forsøk på å komme framover, og heimelaget var rask i angrep.

- Jeg så akkurat det vi har trent på. Stå høyt, presse og flytte bein. Vi har raske spillere, sier Vraalsen.

Nardo så til tider ut som ett småjentelag sammenlignet med Surnadal.  Da Mari Gjul gikk ut for å ta en liten hvil kom Marte Næss inn. Hun takket for tilliten med å putte på til 6-0 etter en fin serv fra Thea Holten. Deretter satte Emma Sæter inn 7-0 etter en korner. Da var det gått 86. minutt. Nardo fikk et trøstemål helt på slutten med mindre enn ett minutt igjen av ordinær tid.

- Jeg sa det i sommer: Det er et større potensial i laget enn det vi har fått vist. I dag spilte vi bedre enn jeg turde å vente, men like godt som jeg håpet, sier Vraalsen.