Berit Mogstad fikk en god start på Toppidrettsveka. Men fikk det tyngre i Aure og Trondheim de to neste dagene. Surnadal-jenta var derfor bare sånn mellomfornøyd da hun satte seg i bilen og reiste heim.

- Jeg hadde helst sett at jeg klarte å følge opp de flotte prestasjonene i Knyken og Orkdal og var med og kriget om gode plasseringer helt inn. Det gikk tråere i Aure og Trondheim enn jeg kunne ønske. Målet var at jeg skulle være i stand til å knive lengre frem enn jeg gjorde på sprinten og i de to siste distanserennene. Samtidig må jeg kanskje erkjenne at dette kanskje var det jeg var god for disse dagene. Det som er positivt er at jeg tar små steg hele tiden, sier Berit.

Hun er i ferd med å legge en oppløftende treningssommer bak seg. Det har blitt mange bra økter etter at hun på forsommeren satte sluttstrek for åtte år i Meråker og sendte flyttelasset tilbake til Surnadal.

Berit fant tiden inne for å prøve noe nytt selv om hun har likt seg godt i de norsk-svenske grensetraktene og bygda som i januar skal arrangere NM på ski. Mogstad følte det kunne være på sin plass med et miljøskifte. Den økonomiske hverdagen blir også enklere.

Tettpakket program

Berit Mogstad har de siste årene representert Strindheim idrettslag. Det gjør hun også denne sesongen. Berit føler det er enklere så lenge de har et stort og bra støtteapparat som er nødvendig i forbindelse med norgescup og Skandinavisk Cup.

Hun er med på klubbsamlingene og reiser av og til inn til Trondheim for å trene. Den tidligere deltakeren i U 23-VM stiller opp i både løps og rulleskikonkurranser dersom det passer inn i opplegget.

- Det er god trening å konkurrere. Derfor prøver jeg å få med arrangement som dette. Jeg har erfaringsmessig klart meg bedre mot de fleste på snø enn på rulleski og asfalt. Derfor legger jeg ikke alt for stor vekt på resultatene på det som skjer på sommerføre. Det aller viktigste er å få gode svar. Jeg føler at jeg fikk det i helga, sa Mogstad i etterkant av fire konkurranser.

Det tar på selv for en godt trent utøver å konkurrere så mye som hun har gjort i det siste.

Staking i lett terreng

Berit Mogstad føler at staking i lett terreng er en av hennes svakeste sider som langrennsløper. Hun har bevisst jobbet med det i sesongoppkjøringen. Berit synes hun mestrer stakingen bedre enn hun har gjort. Selv om det fortsatt er en god del å jobbe med som hun selv uttalte.

Det meste har for øvrig gått på skinner gjennom sommeren på treningsfronten. Berit har fått ro over forberedelsene og gjort det hun har lagt opp til.

- Jeg føler at jeg har fått hevet grunnivået og er mer robust enn jeg var. Det er litt mer krevende å bo to steder som jeg i praksis har gjort de siste årene. Jeg synes det er godt å være tilbake i Surnadal. Både når det gjelder treningen og det andre. Trivsel er viktig for å prestere. Jeg lar meg også inspirere av den gode rekrutteringen og at det er så mange som trener og satser. Så lenge jeg kan være med Strindheim på samlinger så føler jeg at det er fullt mulig å få gjort det jeg skal gjøre på treningsfronten i heimbygda, sa Mogstad.