Meisingset bygdekvinnelag ble kåret til årets Æresvandrer på Norsk Vandrefestival. Bygdekvinnene får prisen for å tilrettelegge for de nære friluftsopplevelser.

- Bygdekvinnene representerer det enkle og naturnære i statuttene for prisen og de har i mange år stått på for å tilrettelegge for friluftsliv og uteaktiviteter med blant annet turmat, sier leder Ragnhild Godal Tunheim.

Prisen ble delt ut av Tingvollordfører Milly Bente Nørsett (Ap).Prisen er en stav fritt utformet etter en kvinneskistav som finnes på museet i Tingvoll.

- Det synes jeg er litt artig, sier Tunheim.

Norsk Vandrefestival er litt overveldet over hvor godt besøkt arrangementet har vært fredag og lørdag. Tunheim bruker ord som imponerende og fenomenalt.

- Det var litt lite folk tidlig på lørdag, men så strømmet det på av folk i alle aldre fra de som sitter i barnevogn til de som går med rullator, folk helt fra Ålesund, sier Tunheim.

Det har vært vandreforestilling, piratshow, pub med ost og ølsmaking, vernisage og duketeater. Litt for en hver smak. Tunheim er glad det ble solgt 180 biletter til FRIKAR-konserten som var i forkant av æresprisutdelingen.

- FRIKAR var magisk, det var kropp og bevegelse uttrykt i natur. Det ble så bra, sier Tunheim.

I dag er det frokost i naturen og turer som står på programmet før årets festival avsluttes. Deretter blir det å starte planlegginga for neste års festival. Sunndal har ennå ikke vært vert for Norsk Vandrefestival, kanskje blir det den kommunen som får æren av å være det på 10-årsjubileet.

- Hvor vi skal være neste år er alt for tidlig å si noe om. Det må diskutteres i styret, sier Tunheim.