Oddvar Telstad og Ronny Aasgård erfarne alpine fjellfolk hang i tau og firte ned fire sauer fra en fjellhylle. Redningsoperasjonen tok det meste av lørdagen.

- Vi dro ut i 10.00-tida og var ferdig i 17.00-tida. Vi er glad det ble såpass brukbart vær som det ble for det var vått og glatt i fjellsida, sier Aasgård.

Sauene hadde gått seg ned på en fjellhylle på Skarfjellet. Derfra kom de seg hverken opp eller ned. Hylla var rundt 1,5 ganger to meter. Det var 60 meter rett opp og like langt lodrett ned. Skulle sauene komme ned i livet måtte de reddes ned.

- Det ble gjort et forsøk tirsdag også, men da lyktes vi ikke. Det Telstad og Aasgård har gjort i dag er rett og slett heltemodig, sier saueeier Per Oddbjørn Røkkum.

Sammen med hjelperne Martin Røkkum og Johannes Torvik Aasen tok Telstad og Aasgård seg fram til sauene via Kvenndalen. De festet tau og firte seg de 60 meterne ned til sauene. Sauene plasserte de i et lastsikringsnett og firte dem ned en etter en. Et suksesskriterie foruten redningsmennenes dyktighet var at sauene forholdt seg rolig.

- For tre år siden gikk det sau ned på samme hylla. De var urolige og måtte skytes ned, forteller sauebonden.

Redningsmennene var lørdag kveld slitne, men fornøyd med å ha klart å løst oppdraget. Før de dro heim for å kvile fikk de en velfortjent belønning av bonden. Kaffe, kaker, bakels og græt ble servert i gapahuken i Kvenndalen, og de fikk et par pils som de tok med seg heim.

- Jeg har fått meldinger fra flere mennsker rundt om i landet som har bedt til gud for at både sauen med lammene sine og de fire karene skulle komme velberga ned fra Skarfjellet, sier Møyfrid Torvik Røkkum.