- Det ble en tøff og brutal start på seniorkarrieren. Jeg har de siste dagene fått føle på kroppen at det er helt annet nivå på de beste seniorene enn det jeg er vant med fra juniorsammenheng, sa Alise Einmo.

20-åringen satte lørdag ettermiddag sluttstrek for sin første toppidrettsveke i seniorsammenheng. Det ble fire konkurranser på tre dager for den svært så fremgangsrike Surnadal-jenta.

Alise visste i forkant at det ville bli vanskelig å hevde seg. Både fordi det var verdenstopper som stilte til start og det har gått litt tungt på trening den siste.

Hovedfokuset ble derfor å få hardøkter og gode gjennomkjøringer. God konkurransetrening er Toppidrettsveka også.

- Det er artig å konkurrere også i sommerhalvåret. Selv om jeg nok er bedre på ski og snø enn rulleski og asfalt. Det fine med Toppidrettsveka er at du får testet deg mot gode løpere og får referanser på nivået. Jeg synes også det er en flott ramme rundt de forskjellige konkurransene, sa Einmo da hun hadde fått av seg rulleskiene som har trillet mange kilometer de siste dagene.

Den tidligere skigymnasiasten konkurrerte i Orkdal, Aure og avsluttet i Trondheim.

Sterkt startfelt

- Jeg visste på sett og vis hva som ventet ettersom det var både OL og VM-vinnere og andre sterke løpere som stilte til start. For meg og andre som ikke er sterke nok til å være med i tetbildet, er det som sagt gjennomkjøringene og hardøktene som er det viktigste. Du får gjerne tatt ut litt mer så lenge du får på deg startnummer og det er konkurranse. Jeg er mest fornøyd med at jeg klarer å gå videre fra fredagens sprintprolog i Aure, sa Einmo til Driva.

Det var en opptur å få beskjed om at hun var inne på topp 30-lista og det ventet en kvartfinale senere på dagen. Spesielt ettersom hun i sommer har hatt et ekstra fokus på å forbedre hurtigheten og avslutteregenskapene. Den flotte innsatsen på sprinten kan tyde på at hun er i ferd med å få uttelling for det. Alise vil også i fortsettelsen jobbe hardt for at hurtigheten skal bli bedre. Den blir mer og mer viktig i moderne langrenn ettersom det spurtes mye.

Har trent mye

Alise Einmo har tatt konsekvensen av at hun kommende sesong skal konkurrere i seniorklassen og skal gå flere viktige renn enn noen gang. Hun har som de fleste andre førsteårsseniorer økt treningsmengden. Det med tanke på å være best mulig rustet. Det at hun har lagt ned flere treningstimer, har ført til at hun har manglet litt sprut og det siste giret de siste ukene. Einmo tror det vil komme i det øyeblikket hun slipper litt opp på treningen og får mer overskudd.

- Det var oppmuntrende at jeg kanskje gikk mitt beste distanserenn i forbindelse med fellesstarten og det som var min fjerde konkurranse på under to døgn. Det var for øvrig artig å gå ettersom det var så mye publikum og god stemning. Jeg trenger nok noen dager på å hente meg inn etter disse kraftanstrengelsene før jeg kan trene for fullt igjen, sa Alise som på onsdag reiser på kretslagssamling.

Der venter det nye harde økter for jenta som er godt i rute til sesongen.