Byr på ung skiakrobatikk

Freeskigruppa i Surnadal arrangerer Pipelife Show & Style i Sæterlia søndag.
abonnent

30–40 unge skiakrobater kommer til Surnadal for å kjøre Show og Style cup til helga. Det konkurreres i slopestyle. Kjørerne kjører over rails og hopp. De bedømmes i begge seksjoner. Den som får den høyeste sammenlagtsummen vinner. Det publikum får se i Sæterlia søndag er spektakulære triks, ung entusiasme og mange gode ferdigheter.

– Mange av utøverne holder høyt nivå, sier Halvor Drøpping, primus motor for Freeskigruppa i Surnadal Alpint.

Det konkurreres i to klasser. 11–13 år og 13–15 år. Drøpping forventer 10–12 heimekjørere til start. Freeskigruppa teller rundt 20 ungdommer, men ikke alle ønsker å konkurrere. Showet i Sæterlia er det fjerde og siste i denne cupen. I klassen 13–15 år har Surnadal en utøver som ligger som nummer fire sammenlagt.

– Å være nummer fire i yngre junior står det respekt av, for det er høyt nivå, sier Drøpping.

Sæterlia Snowpark ligger ikke noe tilbake for andre parker. Forholdene ligger godt til rette for å bli god i slopestyle. Mange unger leker seg også i parken hver dag. De ivrigste trener en gang i uka spesifikt på teknikk. Slik sett går trening og lek hånd i hånd. Trening blir gøy og gir god mestring. For å bli riktig god trengs trening på spenst og stem i kroppen. Mye av dette skjer på trampoline der triks øves inn. Så perfeksjoneres triksene i parken.

– Det har blitt slik i alle idretter nå at for å bli riktig god trengs mye trening, sier Drøpping.

Slopestyle i Surnadal er nytt. Freeskigjengen har drevet et år med målrettet trening. Klubben har blant sine 20 aktive flere som hevder seg. Blant annet i 11–13 års klassen. De mest ivrige utøverne fra klubben reiser til åpnet KM for Oppland på Dombås neste helg.

– Mange er veldig ivrig og synes det er artig å hoppe, sier Drøpping.

Langtidsvarslet for helga lover oppholdsvær og fire minusgrader søndag da konkurransen kjøres. Dermed skulle alt ligge til rette for gode forhold både for utøvere og publikum. Det blir tre fartsfylte run i hver av de to klassene. Så det er duket for god underholdning med skiakrobatikk.