Inga i juryen igjen

Inga Dalsegg gleder seg over plass i fagjuryen for visuell kunst for Drømmestipendet for tredje året på rad.

- En ære: - Jeg gleder meg, og synes det er utrolig stas og en stor ære at jeg får være med på dette nok en gang!, sier Inga Dalsegg. 

Kultur

Det var i 2014 Rindal-kunstneren første gang ble spurt om å sitte i fagjuryen for Drømmestipendet. Nå har hun blitt bedt om å fortsette engasjementet, så for tredje året på rad sitter hun i juryen for visuell kunst.


Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Samtlige norske kommuner kan nominere inntil seks kandidater hver (men ikke mer enn én i hver av kategoriene visuell kunst, dans, musikk, skapende skriving, teater og annet).

Når juryen møtes i mars, skal de plukke ut hundre unge kunst- og kulturutøvere - som i mai skal tildeles hvert sitt drømmestipend på 10.000 kroner.

- En spennende og stor jobb med andre ord! Så nå venter noen lange dager i Trysil med intenst jury arbeid. Jeg gleder meg, og synes det er utrolig stas og en stor ære at jeg får være med på dette nok en gang!, sier Dalsegg, og legger til:

- Utrolig spennende og gøy å få denne muligheten til å se så mye av det unge talenter rundt omkring i landet vårt får til!

Som mange vil huske, fikk Idun Røen fra Surnadal Drømmstipendet 2015 for sin kunst. Idun fikk også en Drømmetegneseriedag i Oslo i november, med besøk hos både Egmont Forlag, tid sammen med tegneserietegnere og mye annet.


Idun får Drømmestipendet

Drømmen er å leve av kunsten.Fikk drømmestipend og drømmedag

Idun Røen fra Surnadal fikk seg litt av en overraskelse i Molde torsdag.Fikk drømmen i julegave

Idun vant Drømmetreffet og troen på at drømmen kan gå i oppfyllelse.

 

Søstrene Eldbjørg og Ragnhild Hemsing er juryledere i år. Tidligere juryformenn har bl.a vært Halvdan Sivertsen, Frode Alnæs, Ingrid Lorentzen, Mari Maurstad, Tine Thing Helseth, Rolf Løvland og Ketil Gudim.

De nominerte fra indre Nordmøre i år er.

Mali Evjen, Rindal - kunst.

Hanne Valcke, Surnadal - kunst.

Kirsten Næss, Surnadal - musikk.

Inga Ragnhild Skogseth, Surnadal - teater.

De 100 heldige vinnerne offentliggjøres i år torsdag 12. mai.