Stangvikfestivalen 28.-31.juli

Stor spennvidde

Snart klart for ny festival i Stangvika.

Bondehuset: Stor spennvidde over årets festival. Bondehuset blir arena for flere innslag. Her fra et tidligere arrangement. 

Kultur

Festivalen melder at det som i tidligere år er samlet et knippe med fantastiske artister som gjennom ei hektisk uke øver inn og framfører mange fantastiske produksjoner. Det er konserter, teaterforestillinger, kunstutstillinger, fotballturnering og naturligvis mye god lokal mat.

Trygve Brøske er kunstnerisk leder og har hentet mange av sine trofaste samarbeidspartnere fra øverste hylle. Han har også skrevet en del av de verkene som skal framføres.

Forsvarets musikkorps Trondheim, Trondheim Sinfonietta, Trio Alpaca, Cirka Teater, Marianne Meløy, Erlend Smalås, Mira Askelund. Sangerne: Isa Gericke, Torstein Fossmo, Maija Skille, Andreas Elvenes mm..

Stangvikfestivalen skriver i en pressemelding at de er n kammermusikkfestival med mykje attåt:

"Derfor har vi i år urfremføring av et verk av Sveriges mest berømte nålevende komponist Sara Renquist. Vi har også en del musikkteater i år. Trygve Brøske og Marianne Meløy tjuvstarter festivalen med teaterforestillinga Bunnlinja i gammelfabrikken i Todalen. Dette er en historisk og vakker ramme for dette vare, morsomme og underfundige stykket. Bunnlinja har gått for fulle hus ved Trøndelag Teater og kan nå oppleves her.

Fredag åpner vi festivalen med kammerkonsert i Prestegardstua. Her vil flere av artistene framføre verk i mindre kammerkonstellasjoner. Her er publikum tett på artistene og stemninga er magisk.

Årets festivalkunstnere Runi Langum og Hans Martin Øien. Tegninger og skulptur. Runi er en fantastisk tegner som også vil dokumentere festivalstemninga live i løpet av helga.

Kammeroperaen «Kommentarfeltet» vil være en del av fredagskveldens forestilling i Bondehuset. Denne er også skrevet av Trygve og Marianne. Rundt dette temaet vil resten av kvelden bli brukt til å kommentere tingenes tilstand i Stangvika og verden.

Lørdag får vi møte Cirka Teater i forestillinga Tankelaboratoriet.

Etter at de er ferdige er det klart for den verdensberømte fiskesuppa. Fisken svømmer nærmest inn i kjelene og fløten er lagd av melk fra jordene bak Bondehuset. Kort-reist/svømt mat.

Årets største orkester er Luftforsvarets musikkorps Trondheim som skal være hovedartist i kirkekonserten. Isa Gericke og flere sangere/instrumentalister skal delta som solister. Om korpset er nedleggingstruet vil de uansett løfte kirketaket denne ettermiddagen.

Cirka Teater og Trygve Brøske har samarbeidet om den spektakulære forestillinga Musica Mobile. En buss kommer til Stangvika og kjører nesten ned korpset (Luftforsvarets musikkorps) og folder seg deretter ut til et sirkus og massevis av rare spilledåser. Dette vil bli framført ute ved Svissholmen og denne musikalske fortellinga vil passe barn og voksne.

Lørdags kveld vil det være ny konsert i Bondehuset.  Her vil vi møte forrykende musikk, absurde sanger og tekster, ny musikk og trøkk.

Søndag vil Trygve invitere til ønskekonsert. Her vil det nye flygelet bli behørig presentert.

Så avsluttes festivalen med den årlige fotballturneringa".

Nytt av året er innkvartering av artistene. De fleste skal få bo på Stangvik Aldersheim. Denne er stilt til disposisjon.

Her vil vi håpe mange finner inspirasjon og ro til å prestere topp på scena. Noen vil fortsatt bo privat.  Dugnadsånden er stor i Stangvika og alt arbeidet er utført på dugnad.