Country og gospel i Nesset kirke

Søndag 18. mars blir det flotte gospel og countrytoner å høre i Nesset kirke.

KOnsert: Mats Nerli lover kvalitet under søndagens country- og gospelkonsert i Nesset kirke.  Foto: Elin Høstmark

Kultur

Siden slutten av januar har kvartetten André Gussiås, Rolf Erik Nustad, Mats Nerli og Hallgeir Solli vært på kirketurné. Konserten er på 1,5 time og favner om country og gospel, samt noen andre nærliggende artister. Her blir det tolket låter fra Elvis Presley til Garth Brooks med noen småe besøk innom Tom Waits og Leonard Cohen.

–Vi hadde en testkonsert i Øre kirke i november noe som resulterte i stappfull kirke. Etter dette ble vi både kontaktet av andre kirker i andre kommuner som ønsket dette konseptet velkommen, samtidig som vi sjøl kontaktet kirkekontoret i Molde og la fram prosjektet. Dette endte i en aldri så liten kirketurné som ender på Røbekk 22.mars, forteller Mats Nerli.

Han sier mottakelsen har vært utelukkende positiv.

- Fulle kirker overalt og et veldig godt forhåndssalg har gjort at denne turnéen har vært veldig lystbetont fra starten av. Publikum har vært veldig «på vår side» under konsertene noe som virkelig setter preg på spilleglede og kommunikasjonen mellom band og publikum. Vi vet at det er folk som nå har kjøpt billett til sin tredje konsert - det gjør oss veldig ydmyke og bevisst på at skal levere kvalitet.

Nerli sier det er viktig å få til en konsert i Nesset kirke da flere av orkestermedlemmene føler at Nesset virkelig er på hjemmebane.

- 22.mars avslutter vi turneén,i Røbekk kirke. Der er det nesten utsolgt. Vi selger billettter i døra, opplyser Nerli.