– Musikkfesten ble en kjempesuksess i fjor, med Garden på besøk og 2.600 solgte billetter. I år hever vi kvaliteten ytterligere, sier festivalsjef Lars Petter Bjerkeset.

NESSET MUSIKKFEST

  • 21. - 24. juni 2018

  • På programmet: Ola Kvernberg (artistprofil), Red Hot, Reza Aghamir, Amund Maarud, Ensemble Allegria, Sigrid Molestad, Kirsti Huke m.fl.

  • Det blir konserter i Nesset kirke, på prestegarden (tunet/kufjøsen), på Prestneset og på Eikesdalsvatnet (cruise). Kilde: www.nessetmusikkfest.no

Saksofonisten fra Rød i Nesset, som startet festival for å gi noe tilbake til hjembygda og løfte fram klassisk musikk, innrømmer at utviklingen av festivalen har gått raskere enn han trodde.

– Det var knallbra det første året, men i fjor eksploderte det, det var rift om billettene og nesten ikke ei seng igjen å oppdrive. Jeg har jo hele tida trodd dette skulle bli bra, men ikke at det skulle skje så fort, sier Lars Petter Bjerkeset, som jobber i stabsmusikken og som mange kjenner fra bandet Red Hot.

Ola i mange versjoner

Forrige fredag var det lanseringskonsert i forbindelse med programslippet for årets festival, som går av stabelen 21. - 24. juni.

– Vi er veldig glade for å ha fått med oss Ola Kvernberg som artistprofil, han skal være med i mange ulike konstellasjoner, også klassisk, sier Bjerkeset, som kan konstantere at musikkcruiset med Ola og Kirsti Huke fredag ettermiddag allerede er utsolgt.

– Nytt av året er litteraturcruise lørdag morgen også, i år med Ensemble Allegria, som teller 23 strykere, og er det største vi har hatt, sier Bjerkeset.

Verdenspremiere på nytt prosjekt

– Siden jeg anser meg sjøl som halvt nessetgjelding, gleder jeg meg ekstra mye til dette, skriver Ola Kvernberg selv på sin facebook-side og lister også opp duokonsert med Amund Maarud, innspill hos Red Hot og møte med Reza Aghamir og Knut Marius Djupvik blant høydepunktene.

– Jeg tror vi får høre mye til Ola disse dagene, han kan plutselig dukke opp som gjest her og der, sier Bjerkeset, som har rundt 50 profesjonelle artister og 12 konserter på menyen.

– Nytt av året er også samarbeidet med Rabalderfestivalen. Jeg og Eivind Fadnes er jo to unge ulike festivalsjefer, og det er veldig fint at vi kan bidra hos hverandre, sier Bjerkeset, som også trekker fram et helt nytt samarbeid, «Soul on Strings», mellom Reza Aghamir og Knut Marius Djupvik fra programmet.

– Det er så ferskt at jeg ikke vet hva det blir ennå, utover at vi får høre det i kufjøsen, sier Bjerkeset, som også frister med Red Hot i samspill med åtte strykere - også det for første gang.

Med overskudd

Å koble artister sammen og skape nye konstellasjoner er nettopp noe av ideen med musikkfesten.

– Hvordan blir den omfattende menyen finansiert?

– Vi har inngått en ny tre-årsavtale med Romsdalsbanken. Det gir oss forutsigbarhet framover. Så er vi avhengige av øvrige sponsorer, samt at publikum kjøper billetter.

– Dere fikk ikke festivalstøtte fra Kulturrådet?

– Nei, ikke i år, men vi søker igjen neste år. Det ser uansett ut til at vi gikk med et lite overskudd i fjor, selv om regnskapet ikke er innberettet ennå, sier Bjerkeset.

Billetter til musikkfesten er i salg nå.

Denne saken ble først publisert i Romsdals Budstikke.