– Da vi i løpet av få timer i fjor merket at vi hadde inne en suksess, bestemte vi oss allerede da for å arrangere treff i år også. Det var jo rundt 600 stykker, og det er mye det, i lille Eikesdal, sier en oppglødd Ivar Magne Horsgård.

– For oss er det ikke noe mål å bli størst mulig, men likevel vet vi vil få et apparat som kan tåle enda flere i år enn i fjor. Doble serveringstelt, flere kraner og gode partnere som hjelper oss på alle måter.

«Headliner» i år er selveste Ottar Big Hand Johansen, en av norsk countrys nestorer siden 1970-tallet. Navnet assosieres med bandet Country Snakes, Claudia Scott og Casino Steel. Og Horsgård går god for at mannen leverer fortsatt, selv uten de nevnte på lag.

Invaderende jubilant

Bjørn Vikhagen gjorde sammen med gruppa Invaders såpass stor lykke i fjor at de har fått spillerom og spilletid igjen.

– Ja, det er jo rart å tenke på at nå har jeg spilt i 50 år, så det blir jo et slags jubileum dette og, sier Vikhagen som med to ferske solo-albumutgivelser slett ikke har ligget på latsida de siste årene.

– Til treffet kommer jeg med Invaders, og vi er tent på å få danseføttene i gang i år og, sier Bjørn Vikhagen.

Ikke ett eventyrlig treff i Eikesdal uten cruise på vatnet, og sjølvsagt med musikere på bølgelengde som setter innsjøbein, kanskje kan passasjerene få kjøpt fossebrus også? Og Nikolai Finset er mannen bak dette og mang annet som skjer kommende helg.

Både han og Astrid Horsgård i arrangørgruppa forteller at countrytreffet er en stor dugnad.

– Vi har i år som i fjor fantastiske Norsk Folkehjelp, avdeling Nesset, med på lag. De gir oss uvurderlig hjelp, understreker arrangørene.

I ngen kan spå festivalværet ennå, men det kan være lurt å ha på gode sko. I hvert fall stiller Blå sko, så da må du være skodd for plattingdans ved scena foran vertshuset. Hardtwingende Twang Gang fra Voss vil levere rockabilly med ståbass, så da blir det kan hende «danse-twang»? Uansett vil Eikesdalen Country Treff innby til en spektakulær weekend.