Han har holdt det gående i 54 år og har fortsatt det samme grepet på publikum. Ottar «Big Hand» Johansen er sulisgutten som har vært en av landets fremste countryartister over flere tiår. Så seint som i 2015 ga han ut albumet «50 years on the road». Han har fått to spellemannspriser og har er kjent fra flere countryserier på tv. Gjensynet med publikum under helgas countrytreff i Eikesdal var hjertelig. Et sted mellom 300 og 400 kom fra fjern og nær for å få oppleve countryfesten. Et femtitalls bobiler med countryinteresserte publikummere hadde tatt oppstilling ved campingplassen i nærheten av vertshuset.

– I kveld skal jeg spille sanger som jeg vet fungerer. Jeg har vært på det som er av festivaler rundt om i Norge og i utlandet. Gleder meg til å spille her i kveld, sa Johansen til Driva før han entret scena.

Da hadde allerede populære «Invaders»med Bjørn Vikhagen hatt ei økt. Det samme hadde «Twang Gang» fra Voss. Countryfesten i Eikesdal fortsetter lørdag med countrycruise på Eikesdalsvatnet og dans på kvelden der blant andre «Blå sko» skal spille.

Det er vertshuseier Nikolai Finset og Ivar Magne Horsgård som sammen står som arrangør av countryhelga.

– Jeg fikk ideen under et søskenbarntreff om bord på ferja i 2015, forteller Ivar Magne Horsgård.

– Jeg tenkte at her i bygda må det gå an å få til noe som trekker folk. Jeg er svak for amerikansk countrymusikk, og da jeg kontaktet Nikolai var han positiv fra første stund. Dermed var vi i gang med planleggingen. I år er det andre året vi arrangerer countrytreffet. Vi satser på å bygge stein for stei, men dette er noe vi vil fortsette med. – Føl på den gode stemningen, smiler, de to der de står ved plattingen og ser på folk som virkelig setter pris på arrangementet.

Som i fjor er Norsk Folkehjelp Nesset en viktig samarbeidspartner. I tillegg til vakthold hadde de også utendørs salg av pølser og brus. På vertshuset var det ølsalg.