-Og så blir det artig å få spille med Nils igjen, legger han til. For Nils Golberg Mulvik, også han fra Sunndal, skal spille Sverre på Guri-tunet på Edøya.

-Jeg var med for to år sida. Det ga mersmak. Dette er en fantastisk plass og et fantastisk stykke, synes Nils, som nå har jobbet på Nationalteateret i seks år. Teaterkarrieren startet han i ungdomslaget i Ålvundfjord. Sida ble det 14 år i Lady Arbuthnott, de sju siste som Lars Hoås.

-Jeg hadde hørt om «Fru Guri av Edøy», men aldri hatt muligheten til å bli med da tidligere regissør Arnulf Haga ringte og ville ha meg med. Jeg leste manus og syntes det var utrolig fint. Og så har dere laget en forbilledlig organisasjon ved at kommunen er med og tar ansvar, synes Nils.

Torgeir spilte i «Fru Guri av Edøy» allerede i 2001 og 2002, da som Sverres sønn Sigvart. I fjor spilte han Sverre. I år skal han spille Tore av Kuli.

-Jeg synes dette er et flott stykke, med en åpen tekst. Årets utgave vil nok ligge tett opp til det Peggy Kruse så for seg da hun skrev det, understreker Torgeir.

Med Karoline G. Herlofsen som regissør, kvinnelig forfatter, sterke kvinneroller og kvinner også i de viktigste rollene bak scenen er årets utgave mer kvinnestyrt enn noensinne.

-Det tror jeg blir en styrke. Og det blir en liten omveltning i forhold til i fjor, med en mannlig regissør som la mer vekt på det historiske. Men opp gjennom historien har jo mange kvinner hatt viktige roller i samfunnet. Det var jo de som bar nøkkelknippet, akkurat som fru Guri, påpeker Torgeir Reiten.

-Med mange kvinner bak blir det sterkere fokus på andre deler av innholdet. Tidligere ble det mye Tore av Kuli, nå blir det mer helhetlig. Jeg tror det er sunt med nye krefter, supplerer Nils Golberg Mulvik.

At årets «Fru Guri av Edøy» også vil inneholde mer sang og musikk enn før er de positive til.

-Det blir en kjempestyrke. Musikalsk ansvarlig, Rune Tylden, er både dynamisk og filmatisk i sin tilnærming med musikken. Det forsterker innholdet, tror Torgeir.

-Det er litt uvant, men gir en ekstra dimensjon. Veien til hjertet og følelsene blir kortere, sier Nils.

Samtidig kommer det flere nye aktører inn på Guritunet.

-Jeg ble faktisk litt star struck da jeg møtte Hans-Erik Dyvik Husby, kjent som frontfigur Hank von Helvete i Turboneger, som skal spille Solve Skald. Ikke det at Turboneger var favorittbandet mitt, men han har tross alt spilt for 80.000 tilskuere i Tyskland, understreker Torgeir.

Nina Woxholtt er tilbake som Fru Guri, Tarjei Sandvik Moe fra den populære tv-serien «Skam» spiller Hallvard, Line Verndal spiller Ingeborg igjen, mens Mikkel Gundelach spiller Sigvart.

-Det er veldig fint å jobbe med så mange fine folk, synes Nils.

-Det er flott med nye folk i stykket. Jeg er trygg på hele opplegget rundt, og gleder meg aller mest, sjøl om jeg sjølsagt også er litt nervøs. Jeg tror årets oppsetning blir en «højdare», sjøl om det er farlig å si slikt på forhånd, sier Torgeir Reiten.

Sjøl hadde han bakgrunn både fra band, kulturskole og Lady Arbuthnott før han ble overtalt til å søke teaterhøgskolen. Etterpå har det blitt fire år ved Trøndelag Teater og roller ved de fleste regionteatrene i landet.

-Jeg har turnert mye, og har vært så heldig å få se det meste av landet fra bussvinduet, smiler Torgeir.

Men nå er det hektisk øvingsinnspurt på «Fru Guri av Edøy» før premieren torsdag 12. juli.