De siste dagene har fire internasjonalt anerkjente kunstnere jobbet i Billaget på Surnadalsøra. Det er Jon Arne Mogstad som har invitert de fire. Lørdag ettermiddag håper han interesserte kommer innom for å se på kunsten de har laget.

Den pensjonerte kunstprofessoren fra kunstakademiet i Trondheim har i flere år hatt kunststudenter på besøk på Surnadalsøra. Nå er det voksne kunstnere fra USA og Finlandsom er på besøk. Det er første gang han har besøk av kunstnere i Billaget fra USA.

Det er kunstnerne Curtis Mitchell, Bonnie Rycklack, Tania Cypriano fra New York og Mari Rantanen fra Finland som er på besøk. Mogstad har kjent Rantanen siden 80-tallet da han var på besøk i New York der hun har jobbet. Hun har bolig både i New York og i Finland.

– Jeg var i New York i fjor høst for å se på kunst og besøke henne. Her i Surnadal utfordret jeg Mari til å male på et veggbilde jeg har gjorde til Øramartna. Det kan beskues under lørdagens utstilling.

– Kunstnerne er alle over seg av begeistring for Surnadal og Surnadalsøra. De synes Nordmøre og Surnadal er eksotisk og fint, sier Mogstad.