Gospel og country i Stangvik kirke

Onsdag 17. oktober skal prosjektbandet Fire & Rain ha konsert i Stangvik kirke med konseptet «Country & Gospelkonsert».

konsert: Mats Nerli og Rolf Erik Nustad utgjør halvparten av musikerne i prosjektbandet Fire & Rain.  Foto: Brit Polden Sande

Kultur

– Det er veldig stas for oss å få besøke Nordmøres´største trekirke. Vi samarbeider med Rannveig Brøske og menighetsrådet om denne konserten, forteller Mats Nerli i gruppa.

Han forteller at de startet i november 2017 med en ”testkonsert” i Øre kyrkje i Skeidsdalen som ble utsolgt.

– Da ble det kjapt bestemt at dette skulle vi ut på en miniturné med. Kleive kirke, Nesset kirke, Vestnes kyrkje, Aukra kirke, Røvik kirke og Røbekk kirke ble besøkt fra januar til mars 2018 og alle kirkene ble utsolgt. Enkelte plasser måtte folk snu i døra på grunn av plassmangel. Tilbakemeldingene på dette prosjektet har vært utelukkende positivt, og det finnes publikummere som kom på fem konserter og som nå allerede kjøpt billetter til høstturneen. Mange hadde tatt turen ifra sin egen lokale kirke for å få med seg konsertene og tilbakemeldingene var om vi ikke kunne legge turen innom andre kirker også, deriblant Stangvik.

Etter en liten ferie ble det bestemt at vi ville prøve dette konseptet også i andre kirker, og responsen var enorm. Vi har nå i høst landet på seks konserter men vi kunne antakelig ha hatt seks til.

Fire & Rainbestår av musikerne André Gussiås, Mats Nerli, Hallgeir Solli og Rolf Erik Nustad.