Ei uke til premieren på årets avgangsrevy i Sunndal:

Lover en "snill" revy - med enkelte sleivspark

Avgangselevene i Sunndal er i rute. I dag inntar de Hovshall i kulturhuset for innspurten mot premieren på årets revy.

Minner for livet: Elevene løfter i flokk for å skape avgangsrevy - nå er det bare noen få dager igjen før "Kolonne - en langstrakt revy" skal vises i Hovshall. Foto: Privat 

Kultur

- Vi øver intenst hver dag fram mot premieren, forteller revysjefene Elise Tangen og Sindre Moen på vegne av årets avgangskull.


"Kolonne - en langstrakt revy" har premiere fredag 8. februar. Det er også forestilling dagen etter.

Elevene kan glede seg over at revyen stadig står sterkt i Sunndal - ei uke før premieren er det bare to billetter å oppdrive til fredagens forestilling, og halvparten av billettene til lørdagens forestilling er også borte.


Revyen har lange og sterke tradisjoner i Sunndal; den aller første avgangsrevyen ble satt opp i 1976. Årets revy blir den 42. i rekka.

Tradisjonen tro lover elevene at årets revy blir tidenes beste. Revysjefene opplyser at de har løftet blikket litt i år, utenfor Sunndalsfjella, for å finne poeng som skal kunne treffe et større publikum.

- Vi har også tatt med en del av de viktigste sakene fra nyhetsbildet det siste året.

Dermed kan de love en "snill" revy - men sjølsagt ikke helt uten et og annet sleivsparket.

- Revyen vår blir nokså tradisjonell, men vi satser litt ekstra på sangnummer og koreografi. Og de større fellesnumrene.


Det er rundt femti elever som løfter i flokk for å skape årets revy. Mange har vært med på hele prosessen - og står også på scenen neste helg.

- Vi begynte med skrivinger i september, og drev med det helt fram til jul, forteller revysjefene.

- Etter nyttår har vi hatt øvinger cirka fire ganger i uka. Nå øver vi intenst hver dag fram mot premiere.

Det er også elever som bidrar bak scenen. Avgangselevene har tradisjonen tro fått med seg et solid knippe musikere - Jo Inge Nes, Øystein Sandbukt, Frode Bae og Lars Måløy. Som de siste årene er det Trude Folde som er ansvarlig for instruksjonen.

Da mangeårig mentor og støttespiller for avgangsrevyen, Edel Hoem, for noen år siden ga ut boka «Revy for livet» om revytradisjonen i Sunndal, påpekte hun blant annet hvordan revy er samhold, fellesskap på tvers av utdanningsvalg, humor, glede, et minne for livet - og lykke. Hun understreket at noe av det hun sjøl setter mest pris på med revyen er hvordan elevene står fram og viser nye sider ved seg sjøl. Sider som ikke handler om å være god i matte eller gym. Og om elever som dermed også ser hverandre i nytt lys.

– Det er fantastisk å se at det vokser fram stjerner. De kommer der du minst venter det, sa Hoem.