Vellykket hyllest til Jørgen Gravvold

I Jørgen sitt eget rike Bøverdalen, fikk de vel 70 fremmøtte se og høre en fin og verdig hyllest til låtskriveren og trubaduren, som nå i september ville fylt 90 år. Jørgen Gravvold sine tekster ble fremført i form av både dikt og sanger.
Kultur

Lars Jarle & The Big Mamas tok oss med på fin reise gjennom mye av Jørgen sine viser og dikt. Det hele startet med at et vers av «kvalross på land» som ble lest av konferansier Tor Rovik. Han loset oss gjennom kvelden på en inspirerende og fin måte. «Kvalross på land» er Jørgen sin beskrivelse av seg selv. Der han skriver om Kvalrossen som «haltar som eg, og har gjort meg til trubadur». Det ble etterfulgt av flere gode og noe rørende dikt som blant annet «E tru e vil døy ei vårnatt». En av de første sangene som ble fremført var «viså vår», som er signaturlåten til gamle «Bævertrall». Det er sangen om visa som kom rekende på ei fjøl, og ei vise for seg selv. Slik var det vel Jørgen ofte følte og tenkte når han skrev mange av sine tekster.