Denne gjengen jazzer lørdag

Kirsti Huke og intet mindre enn 19 musikere fra Trøndelag Big Band avslutter sin miniturne på Sunndalsøra lørdag ettermiddag.

Kirsti Huke har meg seg Trøndelag Big Band til Sunndal kulturhus lørdag ettermiddag.  Foto: Midt-Norsk Jazzsenter

Kultur

Det er jazzsangeren Sara Vaughan (1924-1990) som går som en rød tråd gjennom konserten, som arrangeres av Sunndal Jazzklubb i samarbeid med Midt-Norsk Jazzsenter.

Vaughan går inn i historiebøkene som en av jazzens største sangstjerner. Med et uvanlig stort stemmeomfang og med absolutt gehør kom hun inn i amerikansk jazzliv mot slutten av andre verdenskrig, og spilte etter hvert med de største musikerne og de mest anerkjente bandene.

Sarah Vaughan gjorde legendariske innspillinger av store deler av standardrepertoaret, og i denne konserten får vi et gjenhør med mange av disse klassikerne. Kirsti Huke er en prisbelønnet norsk jazzvokalist, og her får hun tonefølge av landsdelens eneste profesjonelle storband, Trøndelag Big Band, med musikalsk leder Vigleik Storaas i spissen. Tore Engstrøm er programleder, og setter det hele inn i en musikkhistorisk sammenheng!

Her er bestningen på ettermiddagens konsert i Sunndal kulturhus:

VOKAL: Kirsti Huke SAXER: Knut Lauritzen, Torstein Siegel, Erlend V Kongtorp, Ragnhild Faanes, Kåre Kolve, TROMPETER: Morten Schrøder, Emil Holmesland Øyvind Mathisen, Ola Lauvås, TROMBONER: Christian A Eriksen, Elisabeth Fossan, Astrid Ombudstvedt, Yngve Hasnes PIANO: Vigleik Storaas GITAR:Aslak Bjerkvik BASS: Jon Krogstad TROMMER:Magnus Forsberg LYD: Terje Hallan, PROGRAMLEDER: Tore Engstrøm