Inviterer til temakveld om fraflytting og nyskapning

Hva skal til for at folk vil leve livet sitt i Sunndal? Er det et mål i seg selv av vi skal bli flere eller er det andre ting som er viktigere for oss?
Kultur

Dette er blant spørsmålene som blir stilt når Sunndal Folkebibliotek inviterer til temakveld om fraflytting og nyskapning torsdag 26. november i Hovshall på Sunndal kulturhus, skriver Sunndal Folkebibliotek i en pressemelding.

Kvelden er delt i to: Roger Finjord innleder med et foredrag om hva som gjør en plass til et godt sted å bo og om hvordan vi som bor her kan spille på lag for å skape det stedet vi ønsker at Sunndal skal være. Finjord er kjent som en av Norges beste foredragsholdere, det er sagt at mannen kan skape entusiasme hos hvem som helst og for hva som helst. Han berører tema som røtter, stolthet og identitet. Finjord har bakgrunn som sjef for det norske kvinnelandslaget og er rik på erfaring fra prosjektet bolystuka i regi av Finnmark fotballkrets.

– Vi føler oss veldig heldige som har fått en ressurs som Finjord med på laget denne kvelden. Han er et menneske som generøst deler av sin erfaring og som har mye å komme med, sier biblioteksjef Lina Engelsrud.

Del to ledes av kveldens ordstyrer Synnøve Nes som selv jobber med tettstedprosjektet i Tingvoll. Hun skal trekke i trådene og stille de gode spørsmålene til ordfører Ståle Refstie, kommunedirektør Randi Dyrnes, Asbjørn Tronsgård fra næringslivet, nylig tilbakeflyttet med skaperkraft og sterke meninger Gerd Stolsmo, journalist og også tilbakeflyttet drivkraft Tina Fløystad, småbarnsfar og prosjektleder i SUNS Kim Stian Bråstad og Lillian Fjærli Neergaard med sin sterke og klare stemme for Sunndals godt voksne innbyggere.

Bakgrunnen for at biblioteket tar opp temaet nå er nye innbyggertall som viser at Sunndal er nær å komme under 7000 innbyggere. Kommunen er også inne i en tung budsjetthøst. Med det som utgangspunkt – hvordan former vi framtida?

Med kombinasjonen av et lokalt ordskifte og Roger Finjords blikk utenfra vil vi belyse mulighetene vi har framover, og med det være en del av å stake ut en vei videre for Sunndal. Utover verdien det har å samle folk til et offentlig ordskifte, håper vi at kvelden skal gi oss noe å enes om som kan være en del av en positiv utvikling for plassen vi bor på.

Arrangementet følger smittevernreglene, det er plass til 170 publikummere i Hovshall. Både Roger Finjord og paneldebatten blir strømmet direkte slik at folk også kan følge med fra sin egen stue. Lenke til strømmingen ligger på facebooksiden til Sunndal Folkebibliotek og Kultur i Sunndal.

– Vi ønsker alle vel møtt til en engasjerende og innholdsrik kveld på Sunndal kulturhus!