Ban vei for ny musikk i planene for helga, fredag slippes Balcony Dream:

– Vi føler vi har skapt et album som er mer konseptuelt, ærlig og dyptgående

Indie-orkesteret Benedikt slapp sitt debutalbum Communal Work våren 2019 til strålende anmeldelser. Fredag slipper de sitt andre album Balcony Dream. Blant de ni medlemmene finner vi kjente surnadalsfjes som Hans Olav Settem, Stein Boge, Oddbjørn Sponås og Brage Kristian Einum.
Kultur

Det hele startet som Hans Olav Settem sitt soloprosjekt, i turbulente ungdomsår på den kristne, konservative skolen Kongshaug Musikkgymnas utenfor Bergen. Etter å ha blitt permanent utvist fra internatet, fant han trøst i musikalske helter som King Creosote, Elliott Smith og Vashti Bunyan, og begynte å skrive sanger i sin nye studentbolig. Etter han flyttet til Oslo, ble en gjeng med både gamle og nye venner med på prosjektet.