Ny kinotek-sesong:

– Hut deg ut av stua og slå deg ned i kinosetet med disse herlighetene

Sunndal folkebibliotek er i gang med ny sesong av kinotektilbudet. – Nå håper vi sunndalingene kommer seg inn i kinomørket med oss for å nyte høstens utvalgte filmer.

Denne kinotek-sesongen byr også på noe for enhver smak. – Alt fra sosialpolitikk til komikk og musikkdokumentariske gleder. Illustrasjonsfoto.   Foto: Shutterstock

Kultur

Det er ikke tvil om at det er noe for enhver smak også denne sesongen. Fire nesten heleuropeiske produksjoner med tematikk i tråd med den kommende mørketiden, skriver Sunndal folkebibliotek i en pressemelding.

– Alt fra sosialpolitikk til komikk og musikkdokumentariske gleder. Så hut deg ut av stua og slå deg ned i kinosetet med disse herlighetene:

4. oktober står den stilsikre I am not a witch på programmet. 9 år gammel blir Shula anklaget for hekseri og må velge mellom å forvandle seg til en geit eller å bli sendt til en hekseleir. Hun velger det siste. I leiren bor hun med andre anklagede hekser. Hun blir satt til å utføre fysisk arbeid, mens vestlige turister kommer for å se på henne som om hun var et dyr i en dyrehage. Filmen er en satire over samfunnsstrukturene som holder liv i den særegne kombinasjonen av overtro og kvinneundertrykkelse, men er også en forførende magisk-realistisk verden hvor eldgamle diskriminerende skikker eksisterer side om side med diskriminerende moderne fenomener.

1. november viser vi dokumentaren The quiet one om bassisten i The Rolling Stones, Bill Wyman. Det er sagt at bak hvert suksessfulle rockeband er en oversett bassist. Bill Wyman spilte i The Rolling Stones i over tre tiår. Men historien om ham begynner tidligere. Filmen forteller historien om en skjult perle blant rockestjerner, som vokser opp i etterkrigstidens arbeiderklasse, men som gjennom den kulturelle revolusjonen på 60-tallet blir foreviget i musikkhistorien. Det er med andre bare å hive på seg Stones-skjorta og så hive seg selv inn i Keila.

6. desember avslutter vi årets sesong med den erkebritiske komedien Death at a funeral. Daniel skal begrave sin far, men ville helst hoppet over hele dagen. Hvordan skal han klare å skrive et minneord som vil leve opp til det som hans suksessfulle forfatterbror har skrevet til tidligere familiebegravelser? Og hvordan skal han klare å dekke alle kostnadene til begravelsen, han som knapt klarer å brødfø seg selv og familien? Her er det altså duket for mørk britisk humor. Det må vel være midt i blinken i desember?

– Husk at det er ingen billett og free seating (innenfor koronaens grenser). Ta med popcorn. Vi sees i Keila, folkens!

Kinotek-tilbudet er organisert av Sunndal folkebibliotek, men drevet av en filmkomité med filmengasjerte frivillige.

Vil du være med å bestemme filmer til neste sesong og være del av et herlig filmmiljø?

Ta kontakt og bli med!