Ropstad holder konsert i kveld:

«Dette bandet er et kraftverk, musikken oksygen»

Erlend Ropstad har lagt stein på stein i sin 15 år lange musikkarriere.

«Dette bandet er et kraftverk, musikken oksygen» synger Erlend Ropstad (46) i «Det er vår stillhet jeg behøver». I kveld er han med bandet sitt i Sunndal kulturhus. 

Kultur

Beskrevet som en klippe og kolossal artist innen norsk rock, har han sakte, men sikkert gått fra supportjobber her hjemme og i Europa, via små klubber, og hundrevis av konserter til hovedscena på Øyafestivalen.

I april 2021 ga han ut foreløpig siste album «Da Himmelen Brant Var Alle Hunder Stille». Albumet mottok toppkarakter i Dagsavisen, Dagbladet, NRK Sørlandet og ellers utelukkende svært gode anmeldelser, høye strømmetall og heftig radiospilling. Hans reflekterende og trygge personlighet, i kombinasjon med kompromissløse låtskriving i den høye og tunge delen av rock, gjør at han beskrives av stadig flere som norsk rocks fremste eksponent for sjangeren.

«Dette bandet er et kraftverk, musikken oksygen» synger Erlend Ropstad (46) i «Det er vår stillhet jeg behøver», som han med hjelp fra fire strykere fra Oslo Filharmoniske Orkester løfter til en ny klassiker. På samme måte klarer strykerne sammen med Ropstads piano å lage magi av en enkel sang som avsluttende «Sånn her kunne det visst også bli», skrev Dagbladet i sin anmeldelse av skiva - og trillet terningkast 6.

2019 ble kronet med Prøysenprisen og albumet Brenn Siste Brevet ble kåret til årets beste album i den prestisjefylte listen fra 50 musikkjournalister som Dagsavisen lager.

I 2020 ble sangene hans til forestillingen «Menneske, Kjære Menneske» på Nationaltheatret i 2020, sammen med Nils-Øyvind Haagensens dikt. Erlend Ropstad var selv med i stykket med fire av teaterets beste skuespillere og rakk premiere i februar 2020 med 16 kritikerroste forestillinger før Norge stengte ned.

Flere av låtene hans har dukket opp på filmer og i TV-reklamer i Norge og utlandet. Idet han gikk over til å synge på norsk, opplevde han en mottakelse som muligens står uten sidestykke i landet. Alle album har fått utelukkende panegyriske terningkast og anmeldelser, og alle nominert til Spellemannpris.

Turne med bandet Erlend Ropstad og De Rotløse er torsdag kveld innom Sunndal kulturhus.