– Det ligger mye mer bak dette "bråket" jeg lager

Mellom høye fjell, mørke skoger og i bitende frostkulde er det sunndalingen Emil Solberg finner mest inspirasjon til musikken han lager. – Mange vil kanskje tenke det bare høres ut som bråk, men jeg forventer ikke at alle skal skjønne seg på det jeg lager.

Emil Solberg (20) jobber til vanlig på Hydro, men på fritiden lager han atmosfærisk svartmetall.  

Kultur

I 2019 startet Emil Solberg sitt eget musikkprosjekt, som han valgte å kalle for Nordavind. Musikken kan kategoriseres under sjangeren "Black Metal" og selv om det kanskje er en sjanger som ikke har stor kommersiell appell i Norge, er det faktisk Norges største kulturelle eksportvare. Dette er en sjanger som også kanskje tar litt stolthet i nettopp det å ikke være kommersiell og "populær" - men som i stedet har mer som mål å provosere og engasjere lytteren på litt dypere nivå enn kanskje generell popmusikk har ambisjoner om å gjøre.