Inviterer til strikkekino

--- og har planer om å arrangere strikkefestival til høsten.

Strikkeglade: Kultursjef Ole Magne Ansnes, leder Astrid Hermo i Sunndal Husflidslag og Turid Aarflot i husflidslaget tror på suksess med strikkekino i kulturhuset. 

Kultur

– Et nytt og spennende samarbeidsprosjekt, sier kultursjef Ole Magne Ansnes. Tirsdag 24. februar inviterer kulturtjenesten og Sunndal Husflidslag til strikkekino på kulturhuset.

 Det startet på Hamar tidligere i vinter. Etter hvert har fenomenet bredt om seg også til andre steder i landet. Nå står Sunndal for tur.

– Jeg hadde hørt om dette og snakket med noen i husflidslaget om en annen sak her en dag. Jeg nevnte også muligheten for å få til strikkekino. Husflidslaget var positive, og nå har vi bestemt oss for å trå til, sier Ansnes.

 Alle strikkeglade inviteres først til et par timers strikkekafé i Støgu, før de inntar kinosalen med strikkepinnene og garnnøstene. Belysningen i kinosalen blir slik at det skal være mulig å se forskjell både på rett og vrang og gult og grønt.

– Vi viser den norske filmen Staying alive, med blant andre Linn Skåber og Agnes Kittelsen på rollelista. Det er ikke tilfeldig at vi har valgt en film med norsk tale. Da kan det strikkes i veg uten at man behøver å følge tekstingen på kinolerretet.

 Det er strikkeglade i alle aldre som nå inviteres til strikkekino.

– Vi er inne i en strikkebølge for tida. Det strikkes og strikkes. I kulturtjenesten ser vi nytten av å samarbeide med lag og organisasjoner også på dette viset. Strikkekinoen har slått an andre steder, og jeg tror dette blir populært også her. Jeg tror det blir viktigere og viktigere å gjøre noe mer ut av enkelte kinoforestillinger. Det er ingen selvfølge at vi får folk til kinoene.

– Blir strikkekino et fast innslag på kulturprogrammet framover?

 – Vi gjør et forsøk nå, og har planer om i alle fall å invitere til en ny forestilling seinere i vinter.

 Kultursjefen går også rundt med andre strikkeplaner som han gjerne vil sette ut i livet.

– Jeg har lyst til å få til en strikkefestival i Sunndal. En festival overr et par tre dager der folk kan møtes for å strikke på flere møteplasser og der strikkingen gjerne kan kombineres med et foredrag. Dette må vi komme tilbake til.