Se film fra Ingas atelier

Er i Trysil på jobb som jurymedlem for drømmestipendet.

Jurymedlem: – Det er en enormt viktig jobb, det å få lov å sitte i juryen og velge ut de som skal få Drømmestipendet, sier Inga Dalsegg. Arkivfoto: Magne Lillegård. 

Kultur

Inga Dalsegg er en av 24 medlemmer i juryen som skal velge ut hvilke unge kulturutøvere som skal få årets drømmestipend, hvert på 10.000 kroner. - Jeg kjenner meg veldig privilegert som får være med på dette arbeidet, sier Dalsegg.

For tre uker siden hadde hun besøk av et filmteam på Dalalåven Atelier.

- De filmet i hele 8 1/2 time. Dette var på oppdrag for Drømmestipendet. De ble også med meg på undervisning på Kulturskolen i Rindal og intervjuet noen av kunstelevene mine der. Tirsdag ble filmen endelig offentliggjort, sier rindalskunstneren.

– Det er en enormt viktig jobb, det å få lov å sitte i juryen og velge ut de som skal få Drømmestipendet. Jeg synes jeg er privilegert som får være med på dette. Jeg blir så imponert når jeg får se hvor mange fantastisk talent som fins rundt omkring i hele landet vårt, sier Inga, som er sikker på at «bare» det å bli nominert er en viktig og positiv ting for de som opplever dette.

– Det å få en tilbakemelding på at det du gjør er bra, at det er noen som setter pris på deg, det er jo kjempeviktig uansett hva slags kreativt uttrykk du har, sier Inga.

– Jeg håper inderlig at Drømmestipendet er noe som aldri forsvinner. Pengene er viktig, naturligvis, men samtidig tror jeg at æren det er å få stipendet er utrolig viktig. Det å bli lagt merke til på den måten, det betyr mye, avslutter Inga, en sann drømmestipendambassadør, med både hjerte og hode.

Filmen om Inga Dalsegg er produsert av Hamstad Media for Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Filmen finner du her: Se filmen her: https://www.youtube.com