Snart nytt atelier

Inga Dalsegg bygger nytt atelier på låven heime hos foreldrene, og neste helg starter hun salget av sin blodferske kunstkalender.

Atelier og kalender: Neste lørdag er det mulig å sikre seg et eksemplar av Inga Dalseggs rykende ferske kunstkalender, som har et førsteopplag på kun 200 kalendere. Snart får hun bedre plass, når den nye atelierlåven heime hos foreldrene står ferdig 

Kultur

På torgdagen neste lørdag skal Inga selge den rykende ferske kunstkalenderen sin. Førsteopplaget er på kun 200 kalendere, og hun er litt spent på mottakelsen. Men etter forhåndsinteressen å dømme kommer disse til å gå fort, for en åttedel av alle sammen var forhåndsbestilt før den i det hele tatt var kommet fra trykkeriet.

– Jeg turte ikke bestille flere, fordi dette er dyrt for et lite firma. Tanken er at dette skal bli årets julegave, så jeg håper folk vil kjøpe, sier hun.

Tekst.m.innrykk.ujustert: Bildene i kalenderen er bevisst utvalgt, slik at de skal passe til alle aldersgrupper og årstider. Skulle det bli lite, kan det bli flere sjanser til å kjøpe en før jul, for hun har avtale om å trykke flere hvis det er tomt når det nærmer seg julemessa i Rindalshuset.


Heime hos foreldrene i Rindal sentrum er Rindals-Tre AS i full sving med å bygge et nytt atelier. Det vi si totalrenovere «Dalafjøset», der hun skal ha atelier på låven. Underetasjen skal foreldrene disponere.

Inga ser med lengsel fram til å få mer plass når låven endelig står ferdig, men eksakt når den dagen kommer, eller hvilket år det blir, er det ingen som vet enda.

Torsdag kalte hun inn til pressekonferanse i Rindal. Og i rød kjole, røde sko med stiletthæler, matchende røde lepper, negler, øreringer, smykke og sommerfugl i håret, guider hun pressekorpset elegant rundt i fjøs og i låve, mens hun forteller både om bakgrunn og prosess.

 – Alt blir enklere nå. Jeg får mye bedre plass og kan vise fram kunsten uten å måtte ta imot alle kunder og interesserte heime. Nå kan de komme hit, og sånn får jeg også skilt privatliv og jobb på en måte, sjøl om jeg ikke er så god til akkurat det, ler hun.

På låven skal hun male, vise fram- og selge kunsten sin. Kanskje blir det en og annen utstilling her, men noe fast galleri blir det ikke.

Bygget har fått nytt tak, ny bordkledning, nye vinduer, med mer, og står egentlig fram som et helt nytt bygg fra utsida. Innvendig er det ikke gjort noe enda, det blir byggetrinn to. Parkeringsplasser er planlagt, og en ny låvebru skal bli hovedinngangen.

I tillegg til alt innvendig står det igjen blant annet strøm, vann og kloakk.

– Enda er vi på byggetrinn en, og byggetrinn to håper jeg vi kan starte på neste år en gang. Uten en fast inntekt er det vanskelig å fastsette en sluttdato, men sånn er livet mitt, smiler hun.

Inga vil gjøre noe innvendig arbeid sjøl også, og lover i alle fall en skikkelig åpningsfest når den dagen kommer.