"Justice for Hillsborough"

Gir ut CD til inntekt for arbeidet med å få fram sannheten og plassere ansvar etter supportertragedien i Hilsborough for 25 år siden.

Engasjert: Jostein Ansnes har tatt initiativet til å få gitt ut en egen CD med Liverpool-sanger samlet av den norske supporterklubben (LFCSCN) til inntekt for Hilsborugh-saken.  

Kultur

Det er musikkprodusent og surnadaling Jostein Ansnes som har tatt initiativet til å få gitt ut en egen CD med Liverpool-sanger samlet av den norske supporterklubben (LFCSCN) til inntekt for Hilsborugh-saken. Til våren er det 25 år siden 96 Liverpool-supportere omkom på Hillsborough i Sheffield.

-  I en tid der markedskreftene og tv-rettigheter dominerer fotballen og på tampen av et nytt overgangsvindu der spillere kjøpes og selges med beløp som minner om Donald-penger, er det lett å glemme at supporterne også har påvirkningskraft og handlekraft. Hillsborough-kampen har minnet en hel fotballverden om at man ikke må glemme nettopp dette.

Cd-en som nå slippes er et samarbeid mellom Øra Musikk og Liverpool FC Supporters’ Club Norway og alt overskuddet går til Hillsborough Justice Campaign og Hillsborough Family Support Group. Saken fortjener all den fokus den kan få inntil et skikkelig rettsoppgjør har funnet sted og skylden er plassert. Det er 96 gode grunner til det!

På plata finner man artister som Gerry & The Pacemakers, Echo and The Bunnymen, The Farm, Chris Rea, Ingrid Olava, Johnny Cash m.f. Og ikke minst har ”He Ain’t Heavy, He’s My Brother” av The Justice Collective – låten som toppet hitlistene i England julen 2012 en sentral plass. På CD’en finner du også flere sanger som aldri før er utgitt på plate. Dessuten framfører Bruce Grobbelaar Beatles-teksten "In my life". Grobbelaar var blant de første som varslet politiet om tragedien som utspant seg rett foran øynene på ham som skulle vokte målet til Liverpool FC den tragiske aprildagen i 1989.

Supporterklubben til Liverpool i Norge, LFCSCN har i en årrekke samlet inn penger til Hillsborough-saken og ville veldig gjerne være med på å gi ut de norske LFC-supporternes egen CD da ideen kom opp fra daglig leder i Øra Studio i Trondheim, Jostein Ansnes.

Ansnes  har vært Liverpool-fan siden barndommen, men har levd ekstra tett på den verdensberømte fotballklubben de siste fem årene gjennom kona Ragnhild Lund Ansnes sine offisielle Liverpool FC-bokprosjekter. Han har deltatt på flere av de årlige minnesmarkeringene på Anfield for de som omkom på Hillsborough og han har blitt kjent med mange av de som på ulikt vis har blitt rammet av den største fotballtragedien i England i moderne tid. Hans brennende ønske om å bidra til Hillsborough-saken førte han til jobben med å samle inn rettigheter til låter og samarbeidet med den norske supporterklubben om utgivelsen der alt overskuddet går til Hillsborough-saken.

Bakgrunn, Hillsborough:

De katastrofale feilgrepene som ble gjort av det engelske fotballforbundet og politiet ble tidlig dokumentert, men uten å få konsekvenser for de involverte. I stedet begynte en skitten kampanje for å plassere skylden på supporterne. Blant annet brukte anonyme politikere landets største avis ”The Sun” for å få fokuset vekk fra de fatale arrangørtabbene. ”The Truth” forsiden var en krigserklæring mot alle involverte og svaret fra supporterne var historiens mest effektive avisboikott.

Forsøk på å ta opp saken mislyktes flere ganger, men de etterlatte nektet å gi opp og takket være dem kom gjennombruddet i fjor høst. ”Hillsborough Independent Panel” konkluderte med at supporterne var helt uten skyld og at det var gjort forsøk fra myndighetene på å holde tilbake og tildekke bevis. – Saken var snudd på hodet.

Albumet har gått rett til topps på bestselgerlista til Platekompaniet.