Sunndal er ennå ikke ferdig med sitt Kultursjokk- en serie arrangementer med blant annet musikk, fortellerglede og billedkunst. Onsdag 9. november huser Sunndal kulturhus humorist og forfatter Are Kalvø sammen med en besetning av musikere i ypperste klasse; gitarist Hedvig Mollestad, perkusjonist Ole Mofjell, initiativtager og coach Jon Balke, samt Espen Beranek Holm.

Batagraf + prat = pratagraf

I ønsket om å skape en møteplass mellom samtidssatire og improvisert, rytmisk musikk, oppsto PRATAGRAF som et eksperiment i 2009. Ti år senere er PRATAGRAF en forskningsstasjon for rytmer og språk, en møteplass, og ikke minst, en lekeplass, hvor det verbale strekkes mot det abstrakte, det musikalske mot det latterlige, det satiriske mot det dypsindige.

PRATAGRAF er en levende organisme, som hele tiden vokser, endrer seg, både i forhold til besetning, men også i forhold til tematikk og politisk aktualitet.

Atmosfærisk og rytmisk

Sceneoppsettet er enkelt: to forfattere på hver sin barkrakk, musikere i en halvsirkel, magien som oppstår, i mellomrommene. Lytteren og tilskueren trekkes inn i et eget univers, hvor særegen og vakker musikk virvles ut og sjongleres med mesterlig presisjon, det er atmosfærisk, det er rytmer med personlighet, som snakker til deg, det er humoristisk og alvorstung lyrikk, det swinger, det groover, det trekker i alle retninger, men mest av alt er det underfundig, tidvis absurd, og meget slagkraftig. En vei til berøring, forståelse – og latter.