Det var i utgangspunktet fire påmeldte band til Råkksøg, men to av dem meldte forfall før arrangementet. Hümør og Bohemian Cardigans ble til slutt de to eneste bandene som kjempet om å få spille på Tahitifestivalen i Kristiansund seinere i år.

Dagens konferansier var Karstein Mauset, vokalist i Perikom, og juryen bestod av Jostein Ansnes og Marit Henriette Mo Sandberg.

Humör var første band ut. De består av Ann Iren Brøttemsmo på vokal, Kenneth Ødegård Sørvik på gitar, Per Helge Aarnes som også spiller gitar, Sveinung Halle på bass og Øystein Seter bak trommesettet. De begynte med å spille «You Know I’m No Good» av Amy Winehouse. Deretter slo de til med Kaizers-låten «Drøm Videre, Violeta» omskrevet til "surnadalsk", før de avsluttet med «Black Velvet» av Alannah Myles.

Neste - og siste - band ut, var Bohemian Cardigans, som spilte tre egenkomponerte låter. De spilte første sangen «Note», før de slo til med «Lies» og avsluttet med «Are Your Real?». Bandet består av Kristian Frisvoll på akustisk gitar og vokal, Jøran Normann på gitar, Frank Hannasvik på trommer, Frederick Baade på bass og Øyvind Liabø Fjeldstad på keyboard.

Det ble en rocka kveld, og juryen bestemte seg etter hvert for at det er Bohemian Cardigans som skal få spille på Tahitifestivalen.

- Det var gøy å få være med i juryen. Det var kjempegod kvalitet på det som ble fremført. Humör var imponerende, hadde gode ferdigheter og bra låtvalg. Bohemian Cardigans hadde svært dyktige musikere og var spilleglade. Det som skilte bandene var at Bohemian Cardigans stilte med egenkomponerte låter.

Konferansier Karstein Mauset håpet at neste gang Råkksøg blir arrangert, så blir det minst ti påmeldte band.

Av Gard Rognskog Nødset og Gunnar Vullum Wesche.