Sunndal Rockeklubb tar nå over stafettpinnen fra Jazzåteatret Produksjon AS, som har stått for ØraFest de siste årene. Rockeklubben har siden starten av festivalen vært med som arrangør på enkeltarrangement og stilt med både utstyr og mannskap til en rekke konserter og andre kulturopplevelser. Nå tar imidlertid klubben det fulle og hele ansvar for det som skjer på Øratorget under festivalen og lover ti dager med festivalfølelse på torget.

– Vi gjør dette fordi vi ønsker å skape et kulturtilbud til folket. Vi vil at publikum skal ha en plass å komme til om sommeren, sier leder i Sunndal Rockeklubb, Petter Bjørnbakk.

Festivalen er bolyst i praksis

Når klubben nå tar over ØraFest, betyr det en betydelig arbeidsmengde for det frivillige styret. Telt, mannskap, utstyr og artister skal på plass og hele sirkuset skal markedsføres. Alt på dugnad. Gjengen i Rockeklubben ser fram til en hektisk, men spennende vår og forsommer, og er tydelige på hvorfor de gjør dette:

– Jeg kjente selv på det i fjor under ØraFest, at dette er noe jeg vil ha i Sunndal. Vi trenger litt festival her, og en grunn til å komme oss ut og bruke sentrum. I tillegg ønsker vi å skape en scene for lokale aktører og frivillige, sier Bjørnbakk og understreker at festivalen ikke blir en rockefestival fordi om klubben nå tar styringa over teltet.

– Det blir ikke bare rock! ØraFest skal være en arena for alle frivillige organisasjoner og kultur er et bredt begrep.

Aktører som har lyst til å være med på festivalen, bes derfor om å henvende seg til Rockeklubben. For under ØraFest-paraplyen er det plass til alle!

– Vi tar imot innspill med åpne armer!

Samarbeidsprosjekt

At et arrangement som ØraFest er viktig for Sunndal, er ikke Rockeklubben i tvil om, og nå håper de andre også ser verdien av å ha en festival i bygda. Å arrangere festival koster, og klubben vil nå starte arbeid opp mot sponsorer.

– Vi har ambisjoner med bookinga av artister og er allerede i dialog med noen spennende navn. Hva vi lander på, er imidlertid litt avhengig av de økonomiske musklene vi kan få med oss. Målet er en festival med både lokale og nasjonale navn på plakaten, smiler Bjørnbakk hemmelighetsfullt.

Kulturtjenesten har signalisert at de er med villige til å være med på et eller flere arrangement og Rockeklubben har inngått samarbeid med driverne av Rallar’n som også i år vil stå for skjenking i festivalteltet.

– Det er mye jobb i forbindelse med ØraFest, men vi vil jo gjerne at dette tilbudet opprettholdes og utvikles videre, så vi ønsker å bidra med vårt. Det at Roceklubben tar over tøylene ser vi på som positivt. Det er mye erfaring og mange kloke hoder i Rockeklubben, og jo færre kokker, jo mindre søl, sier Håvard Aune, som i likhet med Rockeklubben er spent på hva man kan få til i år.

– Vi tar et år om gangen. Det må jo bære seg økonomisk også. Vi går inn mot årets ØraFest med godt mot, så tar vi en evaluering etterpå.