-  Tror det kommer til å bli godt mottatt. Göran Fristorp er mannen for de store anledninger i Sverige og passer inn på Kleiva 17.mai, sier daglig leder Gerd Ingrid Kvendset i Vårsøghelga.

Fristorp er en kjent nordisk vise og jazzsanger som i sin tid sa nei til å bli tekstforfatter og komponist for Herp Albert. Fristorp har tolket Evert Taube, sunget med Sissel Kyrkjebø, Silvia Vrethammar, Finn Kalvik, Viggo Sandvik og Wenche Myhre for å nevne noen. Hans størst slager er kanskje "Men går jag över ängarna".

– Kanskje ikke så kjent for det yngre publikum, men de har muligheten til å ta seg en tur på Kleiva, sier Kvendset.

Siden Kleivakvelden i år er 17. mai blir det ingen påfølgende pubkveld. Den er i år kvelden før. I år blir det fotballpub.

– Alle også russen er hjertlig velkomne, sier Kvendset.

Årets program byr på mange godbiter fra kjente nasjonale, regionale og lokale artister. Tonen for Vårsøghelga settes i kulturhuset onsdag kveld. Da arrangerer Øra fonogogram "Ørasus" med CD premierer og urframføringer. Hans Bollandsås, Ingebjørg Loe Bjørnstad og Helge Gravvold er tre av fem artister på scenen.

Nordic Voices

Lørdagen blir som vanlig den store dagen arrangementmessig. Den verdenskjente vokalgruppen Nordic Voices opptrer sammen med Navid Rezvani, Henning Sommerro møter Nils Henrik Åsheim og Oddvar Torsheim stiller ut kunst.

– Vi bestilte Nordic Voices for to år siden. Henning Sommerro er henrykt over at de kommer, sier Kvendset.

Skihistorie

Humoristiske skihistorier fra gamle dager servers i Stangvik, faktsi så gamle som Til Olaus Gjeldnes sin tid. I Stangvik opptrer også Stephen Brandt-Hansen og Victoria Nava. De hyller Benito Nava. Mye skjer lørdag og arrangementene er lagt slik at det skal gå å dra fra det ene til det andre. De som ønsker kan bestille minibuss-skyss.

– Et eget ungdopmsarrangement blir annonsert seinere, sier Kvendset.

Lysets kilde

Lørdag er det også sigøynerorkester i den gamle brannstasjonen. I år skjer avslutninga av festivalen i Stangvik Kirke. Eldbjørg og Ragnhild Hemsing medvirker sammen med Henning Sommerro i framføringen av "Kjærlighet er lysets kilde".

– Vi mener dette er et høgkvalitetsprogram. De som ikke har hørt om artistene vil være opplevelser rikere etter de har det, sier Kvendset.- -